Svijet

Stavljen na listu NAJTRAŽENIJIH TERORISTA: Turska nudi 635.000 evra za informacije o NJEMU (FOTO)

Turska je saopštila da će ponuditi četiri miliona lira (635.000 evra) za informacije koje bi dovele do hapšenja bivšeg palestinskog moćnika Mohamada Dahlana, koji je u egzilu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

Stavljen na listu NAJTRAŽENIJIH TERORISTA: Turska nudi 635.000 evra za informacije o NJEMU (FOTO)
FOTO: PROFIMEDIA

Ankara optužuje Dahlana da je plaćenik UAE i da je umiješan u pokušaj državnog udara u Turskoj 2016. godine, protiv predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu rekao je za list Hurijet da će Dahlan biti stavljen na listu najtraženijih terorista, prenosi Times of Israel.

Prije nego što je otišao u egzil, Dahlan je postao oštar protivnik palestinskog predsjednika Mahmouda Abasa, svog nekadašnjeg saveznika u stranci Fatah.

Turski mediji redovno optužuju Dahlana za učešće u pokušaju puča jula 2016. godine, ali i da je imao ulogu u prošlogodišnjem ubistvu saudijskog novinara Kašogija u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu.

Objava da Ankara nudi nagradu za informacije o Dahlanu uslijedila je tri sedmice pošto je on razmijenio optužbe sa šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom.

Fotografiju pogledajte OVDJE.