Društvo

Stefanović i Đokić u "Kosmosu": Polovina prihoda kroz saradnju sa Ministarstvom odbrane Srbije

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i potpredsjednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović posjetili su danas preduzeće „Кosmos“ a.d. Banjaluka koje gotovo polovinu prihoda ostvaruje kroz saradnju sa Ministarstvom odbrane Srbije.

Stefanović i Đokić u "Kosmosu": Polovina prihoda kroz saradnju sa Ministarstvom odbrane Srbije
FOTO: VLADA RS

Sa rukovodstvom ovog privrednog društva razgovarali su o aktuelnim i potencijalnim budućim projektima za koje postoji obostrani interes.

Ministar Đokić se zahvalio ministru Stefanoviću na posjeti Republici Srpskoj, kao i na iskazanoj spremnosti za razgovor o različitim vidovima saradnje koji su prezentovani tokom sastanka.

On je podsjetio da je saradnja koju preduzeće „Кosmos“ ostvaruje sa Republikom Srbijom od velikog značaja za njegovo funkcionisanje i razvoj, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske.

Ministar Stefanović je ocijenio da je dosadašnja saradnja bila dobra, ali da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.

Na sastanku su razmatrani mogući budući modaliteti saradnje koji bi, kako je ministar Stefanović ocijenio, bili od značaja za nastavak opremanja Vojske Srbije, a u isto vrijeme i za dalji razvoj ovog preduzeća.

Direktor preduzeća „Кosmos“ Dušan Vještica predstavio je kapacitete i proizvodne mogućnosti ovog preduzeća koje, kako je rekao, između 40 i 50 odsto prihoda ostvaruje upravo kroz saradnju sa Ministarstvom odbrane Srbije.