Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Stefanović: Nadam se da nikome neće pasti na pamet da primjeni silu na sjeveru Kosmeta

Politika
Autor:

Foto: Sava Radovanović/Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocijenio je danas da bi SAD trebalo da izvrše dodatni pritisak na Prištinu kako bi ukinula takse na srpsku robu i time omogućila nastavak dijaloga s Beogradom.

Stefanović je, poslije prikaza opreme i vozila koje je američka Vlada donirala MUP-u i Upravi carina Srbije, pozdravio to što su SAD kao i EU ranije tražile od Prištine da ukine takse na robu iz centralne Srbije i BiH.

On je rekao da ne želi da polemiše sa ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skotom koji je prethodno rekao da SAD i EU ohrabruju obje strane da sjednu za pregovarači sto i normalizuju dijalog, kao i da nije dobro da obje strane međusobno okrivljuju jedna drugu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je napomenuo i da je situacija jako složena i da iz Prištine ne postoji želja za bilo kakvim dijalogom s Beogradom.

Stefanović je ocijenio i da to pokazuje niz postupaka prištinski vlasti, od uvođenja taksi na srpsku robu, hapšenje šefa Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici, smjenjivanja legitimnih predstavnika Srba iz vlade u Prištini, pa do upada specijalnih jedinica na sjever Kosmeta.

On smatra i da takvo ponašanje prištinskih vlasti neće donijeti ništa dobro ni Srbima, a ni Albancima u pokrajini, kao i da neće omogući otvaranje fabrika, a ni rast životnog standarda i bolji život.

– Nadam se da nikome neće pasti na pamet da primjeni silu na sjeveru Kosmeta – rekao je Stefanović, naglasivši da niko nema pravo da prijeti i protjeruje Srbe sa tog prostora.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO