Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Stefanović: Uloženi ogromni napori u jačanju bratskih odnosa Srbije i Srpske

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović istakao je danas u Banjaluci da mnogo znači priznanje koje je dobilo ministarstvo koje predvodi, jer su uloženi ogromni napori za jačanje bratskih odnosa Srbije i Republike Srpske.

– Odnosi koje imaju Srpska i Srbija su najbliži i kada neko pokuša da ih ugrozi odgovaramo novim mostom, fabrikom, jačanjem saradnje… Želimo biti primjer za stabilnost i kako se čuva mir i grade najbolji mogući odnosi – rekao je Stefanović u obraćanju nakon što je predsjednik Srpske Milorad Dodik uručio odlikovanja zaslužnim pojedincima, kolektivima i organizacijama povodom obilježavanja 28. juna, Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske.

On je naglasio da ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Republike Srpske sarađuju izuzetno, jer ih čine profesionalci posvećeni zajedničkom zadatku, i isti cilj a to je da se ljudi osjećaju bezbjedno i da se otklone opasnosti koje se odnose na terorizam i organizovani kriminal.

Stefanović je ocijenio da je Republika Srpska jačala saradnju sa Srbijom i činila sve da se građani Srbije osjećaju dobrodošli u Srpskoj i zato izrazio veliku zahvalnost.

Ministar zdravlja Srbije Zlatobor Lončar kaže da je odlikovanje veliki znak da je Srpska prepoznala, ne samo ono što se danas radi, nego i da pamti i ono štoje bilo ranije.

– Usmjereni smo jedni na druge i to treba iskorititi da bi saradnja bila sve bolja. Već dogovaramo dodatne vidove saradnje koji će biti na korist naših građana – istakao je Lončar.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić zahvalio je u ime porodica poginulih boraca, koji su životima branili srpski narod i stvarali Republiku Srpsku, što je posthumno odlikovano stotinu poginulih boraca.

– Hvala vam za sjećanje i nezaborav, a ovu aktivnost ćemo nastaviti i u narednim godinama – istakao je Savčić.

Francuski i srpski humanista Arno Gujon naglasio je da je velika čast što je dobio orden koji nosi Njegoševo ime i što je narod Srpske prepoznao njegov humanitarni rad na Kosovu i Metohiji.

– To ništa nije čudno, jer narod u Srpskoj zna šta je rat i odsustvo slobode i zato nabolje osjeća sa onim koji žive u teškoj situaciji, često bez slobode i sigurnosti – istakao je Gujon.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO