Politika

Tinja rat među koalicionim partnerima u parlamentu Srpske: Stevandić hoće da smijeni Bosančića

Potpredsjednik parlamenta Srpske, Petko Rankić (SP), nije jedina osoba u ovom najvišem zakonodavnom tijelu Srpske koja je ovih dana u sukobu s predsjednikom Nenadom Stevandićem.

Nenad Stevandić i Boran Bosančić
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ, DEMOS/RINGIER KOMBO

Izvor Srpskainfo iz parlamenta tvrdi da Stevandić nije u dobrim odnosima ni sa generalnim sekretarom Boranom Bosančićem (DEMOS), kojem bi najradije vidio leđa.

– Varnica na relaciji Bosančić – Stevandić izbile su jer generalni sekretar, koji rukovodi Stručnom službom NSRS, odbija da potpiše pojedine račune za koje smatra da nisu u redu. Pored toga, Stevandić je želio da u NSRS zaposli kadrove svoje stranke, čemu se Bosančić, takođe, usprotivio – tvrdi naš izvor.

Pročitajte još

Dodaje da se Stevandić već žalio pojedinim poslanicima na Bosančića, te da traži način kako da ga se riješi ili kako da marginalizuje njegovu funkciju u NSRS.

Podsjećamo, prije dva dana u javnosti je objavljena informacija da je u prostorijama NSRS došlo do sukoba između Rankića i Stevandića zbog čega su obojica dala izjavu policijskim službenicima.

Rankić tvrdi da ga je Stevandić izgurao iz kancelarije, psovao mu majku i prijetio mu. S druge strane, Stevandić tvrdi da je naredio Rankiću da napusti njegovu kancelariju, jer je ovaj ometao sastanak.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu