Politika

STEVANDIĆ ZADOVOLJAN ISHODOM "Republika Srpska vodi veoma dobru politiku"

Predsjednik stranke Ujedinjena Srpska Nenad Stevandić ocijenio je večaras kao uspjeh politike Republike Srpske da Godišnji nacionalni program (ANP) ne bude dokument koji se šalje u Brisel, nego da to budu reformski pravci odbrane.

STEVANDIĆ ZADOVOLJAN ISHODOM "Republika Srpska vodi veoma dobru politiku"
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Reforma je široko postavljen pojam, ne znači nikakvo članstvo i u dokumentu piše da nije obavezno članstvo u NATO, niti plan pristupanja. To je nama dovoljno jer je u skladu sa rezolucijom Narodne skupštine Republike Srpske – rekao je Stevandić novinarima u Bijeljini, gdje prisustvuje političkom skupu stranke.

Na kritike opozicije u Republici Srpskoj i iz Federacije BiH, Stevandić kaže da onaj ko gubi ima pravo da se ljuti, pa i da laže.

– Sačekaćemo da vrijeme pokaže da ćemo mi biti na platformi Narodne skupštine Republike Srpske i rezolucije o vojnoj neutralnosti – istakao je on.

Stevandić je napomenuo da se srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao danas sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te ocijenio da Republika Srpska vodi vrlo dobru politiku.

– U kontaktu smo i sa istočnim i sa zapadnim partnerima. Republika Srpska vodi vrlo dobru politiku koja se nije pomjerila ni lijevo, ni desno, a svoje prijatelje, koji čuvaju njen subjektivitet, neće iznevjeriti, ni Srbiju, ni Rusiju, ni Kinu, ni bilo koga, niti će pokleknuti pod pritiscima – poručio je Stevandić.

Lider stranke Ujedinjena Srpska je zaključio da je to siguran put u budućnost Republike Srpske i da se tako omogućava narednim pokoljenjima da žive u svojoj zemlji.

Predsjedništvo BiH imenovalo je danas Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, te donijelo odluku da se u u NATO sjedište u Briselu dostavi dokument Program reformi BiH.

– Dokument će biti dostavljen dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara u Savjetu ministara – dodaje se u saopštenju Predsjedništva BiH.