Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

STEVANDIĆ ZADOVOLJAN ISHODOM “Republika Srpska vodi veoma dobru politiku”

Politika
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Predsjednik stranke Ujedinjena Srpska Nenad Stevandić ocijenio je večaras kao uspjeh politike Republike Srpske da Godišnji nacionalni program (ANP) ne bude dokument koji se šalje u Brisel, nego da to budu reformski pravci odbrane.

– Reforma je široko postavljen pojam, ne znači nikakvo članstvo i u dokumentu piše da nije obavezno članstvo u NATO, niti plan pristupanja. To je nama dovoljno jer je u skladu sa rezolucijom Narodne skupštine Republike Srpske – rekao je Stevandić novinarima u Bijeljini, gdje prisustvuje političkom skupu stranke.

Na kritike opozicije u Republici Srpskoj i iz Federacije BiH, Stevandić kaže da onaj ko gubi ima pravo da se ljuti, pa i da laže.

– Sačekaćemo da vrijeme pokaže da ćemo mi biti na platformi Narodne skupštine Republike Srpske i rezolucije o vojnoj neutralnosti – istakao je on.

Stevandić je napomenuo da se srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao danas sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te ocijenio da Republika Srpska vodi vrlo dobru politiku.

– U kontaktu smo i sa istočnim i sa zapadnim partnerima. Republika Srpska vodi vrlo dobru politiku koja se nije pomjerila ni lijevo, ni desno, a svoje prijatelje, koji čuvaju njen subjektivitet, neće iznevjeriti, ni Srbiju, ni Rusiju, ni Kinu, ni bilo koga, niti će pokleknuti pod pritiscima – poručio je Stevandić.

Lider stranke Ujedinjena Srpska je zaključio da je to siguran put u budućnost Republike Srpske i da se tako omogućava narednim pokoljenjima da žive u svojoj zemlji.

Predsjedništvo BiH imenovalo je danas Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, te donijelo odluku da se u u NATO sjedište u Briselu dostavi dokument Program reformi BiH.

– Dokument će biti dostavljen dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara u Savjetu ministara – dodaje se u saopštenju Predsjedništva BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO