Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Stevanović: DEMOS izgradio snažnu stranačku infrastrukturu, osjeti se energija u našem članstvu

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Zamjenik predsjednika Demokratskog saveza /DEMOS/ Spomenka Stevanović izjavila je danas da je ta stranka za manje od mjesec dana od osnivanja uspjela da izgradi jaku infrastrukturu širom Republike Srpske.

– Zadovoljni smo stanjem na terenu i ogromnom energijom koja se osjeti u našem članstvu – rekla je Stevanovićeva.

Ona je dodala da ljudi u DEMOS-u dijele iste vrijednosti i da su svojim dosadašnjim radom pokazali da su spremni da, zajedno sa koalicionim partnerima, u postojećem kapacitetu preuzmu odgovornost za vođenje Republike Srpske.

– Tamo gdje su kadrovi DEMOS-a nema afera, jer na odgovorna mjesta postavljamo časne i odgovorne ljude, kojima su prosperitet Republike Srpske i stvaranje uslova za bolji život naših građana ispred i iznad svih ostalih interesa – istakla je Stevanovićeva.

Stevanovićeva je podsjetila da su ona i još tri poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske “brutalno izbačeni iz DNS-a, jer nisu prihvatali da budu marionete u rukama nekoliko moćnika, koji su privatizovali tu stranku i resurse, koji su joj dati na upravljanje”.

– To je prvi slučaj u istoriji parlamentarizma u Republici Srpskoj da se grupa ljudi, ne mareći za posljedice, otvoreno i beskompromisno suprostavila tajkunima i njihovom modelu političkog djelovanja u okviru jedne partije, koji je bio usmjeren samo na ostvarivanje ličnih interesa – naglasila je Stevanovićeva.

Ona je dodala da je “većina časnih članova DNS-a napustila tu stranku i pristupila DEMOS-u, jer nisu pristali da im stranačku politiku kroje pridošlice, koje su preko noći i bez bilo kakvih zasluga postajale stranački funkcioneri”.

– Čak i sa ove vremenske distance mogu reći da smo napravili pravi potez sa formiranjem DEMOS-a, jer smo ljudima koji su godinama sa nama omogućili da političko djelovanje nastave u stranci u kojoj se data riječ poštuje i u kojoj nema političkih diletanata, koji su spremni da zarad svojih ličnih interesa pogaze dostojanstvo časnog članstva i izigraju dogovore sa koalicionim partnerima – izjavila je Stevanovićeva.

Ona je napomenula da DEMOS-u svakodnevno pristupa veliki broj novih članova, od Trebinja do Novog Grada, dodajući da će uskoro toj stranci pristupiti i nekoliko odbornika, kao i kompletni lokalni odbori političkih partija u više opština Republike Srpske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO