Politika

OGLASIO SE SNSD “Izetbegovićeva reakcija žal za danima kada je SDA odlučivala u OBA”

Reakcija predsjednika SDA Bakira Izetbegovića na hapšenje direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH Osmana Mehmedagića je očekivana i u funkciji pritiska na Tužilaštvo, kojim je SDA, čak prema izjavama visokih američkih zvaničnika, godinama upravljala, saopšteno je iz SNSD-a.

OGLASIO SE SNSD “Izetbegovićeva reakcija žal za danima kada je SDA odlučivala u OBA”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Današnje saopštenje može se čitati i kao žal za danima kada je SDA odlučivala ko i kada će biti slušan, privođen, hapšen ili suđen. Izetbegovićeve tvrdnje da su Bošnjaci jedine žrtve pravosuđa u BiH istina je koliko je istina i da su Bošnjaci jedine žrtve proteklog građanskog rata, što godinama ponavljaju – ističu iz SNSD-a.

Pročitajte još

U saopštenju se naglašava da Osman Mehmedagić i OBA nemaju ni autoritet ni kredibilitet i najmanje što Osmanagić može da učini jeste da se sam povuče sa mjesta direktora i da da šansu da se popravi imidž i rad ove agencije.

– Sve insinuacije koje govore da je SNSD umiješan u ovo hapšenje, a koje dolaze iz krugova bliskih Mehmedagiću, odbacujemo kao zlonamjerne i cijenimo da takve priče služe kao alibi direktoru Agencije, koji se, kako tvrdi Tužilaštvo BiH, ogriješio o zakon – navodi se u saopštenju iz SNSD-a.

Prihvati notifikacije