Svijet

STIGLI PRVI NALAZI Utvrđeno da li je napadač iz Zagreba koji je pucao na Markovom trgu bio pod uticajem alkohola

Na Zavodu za sudsku medicinu obavlja se toksikološko vještačenje nad napadačem s Markovog trga iz Zagreba Danijelom Bezukom.

STIGLI PRVI NALAZI Utvrđeno da li je napadač iz Zagreba koji je pucao na Markovom trgu bio pod uticajem alkohola
FOTO: DANIJEL BEZUK/FACEBOOK/SCREENSHOT

Vještačenje obuhvata analizu da li je napadač u trenutku napada bio pod uticajem alkohola ili droga.

Bezuk je jutro kada je počinio napad u kojem je iz kalašnjikova ranio jednog policajca, a pucao na još dvojicu te na prozore zgrade vlade, pa se dvadesetak minuta kasnije ubio, nije bio pod uticajem alkohola, piše Indeks.

Čeka se još nalaz na opojna sredstva.

Bezuk je, podsjetimo, za vrijeme napada imao kalašnjikov i pištolj. Kalašnjikov je odbacio prilikom bijega s Markovog trga, a pištoljem je počinio samoubistvo.

Do oružja je, prema dosadašnjim informacijama, došao tako što je oružje posjedovao njegov otac, ratni veteran. Policija je pretragom kuće našla još oružja i municije.

Nakon što je pucao u policajca, na Fejsbuku je ostavio poruku: “Dosta je bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti”.

Profil napadača, na kojem je objavljivao i kako mašta o tome da “skida Srbe”, kao i fotografije s obilježjima HOS te prije Tompsonovog koncerta u Glini, u međuvremenu je nestao s Fejsbuka.

Prihvati notifikacije