Banjaluka

STIGLO DESET AMANDMANA Stanivuković: Tri se mogu razmatrati, ostali nisu dostavljeni na vrijeme

Gradonačelnik Draško Stanivuković tvrdi da je stiglo deset amandmana na budžet grada, ali da se samo tri mogu razmatrati jer ostali nisu dostavljeni na vrijeme.

STIGLO DESET AMANDMANA Stanivuković: Tri se mogu razmatrati, ostali nisu dostavljeni na vrijeme
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Rekao je da je sedam amandmana dostavljeno u subotu, u neradni dan u 12 časova.

– Poslovnik o radu Skupštine kaže da oni trebaju biti dostavljeni i obrazloženi najmanje dva radna dana prije sjednice. Poslovnik je jasan i precizan i mi o tim amandmanima ne možemo odlučivati – rekao je Stanivuković.

Dodao je da, pored toga što nisu u skladu sa Poslovnikom, amandmani nisu ni u skladu sa zakonom.

Pročitajte još

– Imate Zakon o komunalnim djelatnostima koji kaže da je od javnog interesa čišćenje grada, te održavanje javne rasvjete. Zakon o javnim putevima RS pokazuje da se predloženim amandmanima krši zakon i ne smijemo dozvoliti da Skuština grada krši zakone koji definišu tu oblast – naveo je on i dodao da po tom zakonu dužnost Grada da u kontinutietu održava putnu mrežu.

Naglašava da je isto nemoguće da se jednom udruženju građana dodijeli oko milion KM sredstava iz budžeta.

– Zašto niste amandmane predložili u prethodnom sazivu Skupštine grada, nego sada blokirate neke prioritete. Ja vas pozivam da ovo ne usvojite i ne otežavate funkcionisanje grada. Mora biti balans gradonačelnika i Skupštine. Zašto ovo nije u prethodnih 20 godina rađeno, nego sada – upitao je Stanivuković.

Prihvati notifikacije