Sudbine

Stihovi koji život znače: Balada "Tu noć kad si se udavala" krije tužnu priču koja nikog ne ostavlja ravnodušnim (VIDEO)

Balada Prljavog kazališta "Tu noć kad si se udavala”, nastala je davne 1993. godine i postala je vanvremenski hit, a malo ko zna pravu istinu o ovoj pjesmi.

prljavo kazalište
FOTO: RAJKO RISTIĆ/RINGIER

Velike ljubavi prekinute bolestima, smrću ili rastancima potaknule su autore tekstova da svu svoju emociju pretoče u stihove koji život znače. U svakoj od njih neko od nas pronašao je sebe, djelić izgubljenog vremena ili izgubljene osobe.

Međutim, neke od njih su nastale kao direktna posveta određenim osobama, inspirisane istinitim događajima.Jedna od takvih pjesama je i pjesma Prljavog kazališta, “Tu noć kad si se udavala”, koja je nastala prema istinitom događaju.

Baš kao što pjesma kaže „postoje neki drugi svjetovi“ tako postoje i neke druge priče o tome šta se krije iza jednog od najvećih hitova Prljavog kazališta, piše Kurir.

U svim verzijama pak glavnu ulogu ima član benda Jasenko Houra koji je imao djevojku koja je trebala da ga čeka na povratku iz vojske. Po njegovom povratku saznao je da imaju zakazanu svirku za vjenčanje za koje se ispostavilo da je njeno. Prema navodima, djevojka je malo nakon vjenčanja, oduzela sebi život tako što je pucala u glavu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije