Biznis

Stiže najgori mjesec za kriptovalute: Prošli vikend bio je rekordan za bitkoin, a danas vrijedi mnogo manje

Bitkoin, a sa njim i skoro sve kriptovalute, prošle nedjelje je prošao korekciju. Prethodnog vikenda vrijedio je 58.000 dolara (dvostruko više nego prilikom ulaska u 2021. godinu), ali je cijena u petak pala na 44.000, koliko se trgovao i danas.

Stiže najgori mjesec za kriptovalute: Prošli vikend bio je rekordan za bitkoin, a danas vrijedi mnogo manje
FOTO: SASCHA STEINBACH/EPA

Tako je najvažnija kriptovaluta trenutno udaljena 25 odsto od rekorda. Ovo je najveći nedjeljni pad od prošlog marta, piše portal SEEbiz.

Najveći vlasnici bili su u februaru na strani kupca i prodali su najmanje 140.000 bitkoina. Bull-mind investitori uvjereni su da je ovo zdrava korekcija koja nudi lijepu priliku za dodatne kupovine, ali ne treba zanemariti da je mart tradicionalno najgori mjesec za kripto tržište, kakav je bio od 2015. do 2018. godine, kao i 2020, sa padovima u rasponu od 15 do 60 odsto, prenosi Blic.

Na ljestvici najvažnijih kriptovaluta u međuvremenu je sve više promjena na mjestima od trećeg do desetog.

XRP je pao na 7. mjesto zbog svih problema s američkim regulatorom, a cardano se popeo na treće.

Ethereumova konkurentska platforma Cardano igra sve veću ulogu, obim transakcija je rekordan, a izvorna digitalna valuta ADA premašila je 1,4 dolara i porasla je čak 2.700 odsto u posljednjih godinu dana. Tržišna kapitalizacija Cardana sa više od 40 milijardi dolara tako zaostaje samo za bitkoinom i eterom.

Prihvati notifikacije