Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

STOP LAŽNIM VIJESTIMA Zakerberg priprema veliki novitet na Fejsbuku

Digitalna Srpska
Autor:

Foto: John G. Mabanglo/EPA

Fejsbuk bi za nekoliko mjeseci trebao dobiti još jednu novu kategoriju unutar mobilne aplikacije u kojoj će se prikazivati vijesti i novosti nekih velikih medija.

Trenutno nema previše detalja u vezi s kategorijom “News”, ali iz kompanije Marka Zakerberga potvrdili su da rade na tom novitetu. Na internetu možemo pročitati da su trenutno u toku pregovori s predstavnicima nekih poznatih medija poput ABC njuza, Blumberga, Vašington Posta i drugih o sadržaju koji bi se trebao prikazivati unutar te kategorije.

Nije poznato da li je neki od medija pristao na Zakerbergov prijedlog prema kojem bi im “Fejsbuk” plaćao tri miliona dolara za prikaz sadržaja, ali pregovori i dalje traje te bi se više detalja trebali saznati sljedećih mjeseci.

Jedan od razloga zbog kojih “Fejsbuk” želi posebnu kategoriju u kojoj će korisnici imati pristup vjerodostojnim medijima jest borba protiv lažnih vijesti koje su jedan od velikih problema ne samo Fejsa već i drugih društvenih mreža i interneta uopšte.

Unutar nove kategorije vijesti ne bi se trebali prikazivati cijeli tekstovi, već samo naslovi ili kratki opisi tih tekstova te poveznice na internet stranice ili mobilne aplikacije medija na kojima su ti tekstovi objavljeni.

Zakerberg je svjestan da velike medijske kuće vjerovatno ne bi pristale na to da se njihov sadržaj prikazuje direktno na Fejsbuku jer bi time izgubile dio posjetilaca na svojim portalima, što bi se odrazilo na gubitak (oglašivačkog) novca, piše CNN.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO