Politika

STRAH ISPRAZNIO ŠKOLE Obustavlja se nastava na sjeveru dok se ne povuče kosovska policija

U svim školama na sjeveru Kosova i Metohije nastava se obustavlja zbog prisustva kosovske policije sa punom ratnom opremom.

kosovska policija na ulicama Zvečana
FOTO: ERKIN KEÇI/ANADOLIJA

Na sastanku direktora škola na sjeveru Kosova sa načelnikom Školske uprave donesena je odluka da se nastavlja obustavlja do povlačenja policije.

Sastanak je održan nakon mnogih poziva i poruka direktorima škola i razrednim starješinama od roditelja u kojima izražavaju zabrinutost i strah za bezbjednost djece s obzirom da se u neposrednoj blizini škola i na putu do njih nalaze policajci sa dugim cijevima i pod punom ratnom opremom, kao i transporteri na samim ulazima u škole, prenosi RTS.

Pročitajte još

Na sastanku je zaključeno da u svim školama na sjeveru Kosova zbog prisustva kosovske policije pod punom ratnom opremom, nastavnici i učenici nisu u stanju da neometano i bezbjedno izvode nastavu.

Roditelje će razredne starješine obavijestiti kada će se učenici ponovo vratiti u školske klupe.

Kosovska policija prije dva dana nasilno je upala u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrijebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spriječe da uđe u opštinske prostorije. Tom prilikom je povrijeđeno više od 10 Srba.

Savjet za nacionalnu bezbjednost Srbije odlučio je juče da Oružane snage Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti zbog brutalne primjene sile od predsjednika Vlade samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije