Zabava

Strašnu priču krije ova pjesma: Zdravko Čolić je posvetio mladoj djevojci, a tužan kraj malo ko zna

Pjevač Zdravko Čolić vlasnik je brojnih vječnih hitova koje danas slušaju sve generacije, a malo ko zna da jedan od njih krije veliku tragediju.

Zdravko Čolić
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

Mnogi Čolini stari stihovi sve do danas redovno se pjevaju na svakom okupljanju, a pjevač ne krije da su neke od njih i sa posvetom.

Čuvena pjesma “Ona spava” posvećena je djevojci Milici Kostić, koja je preminula 1974. godine od posljedica povreda koje je zadobila prilikom pada sa 11. sprata Rubinove kule u Kruševcu. Nesrećna djevojka htjela je da spasi svoju čast od muškaraca koji su imali namjeru da je siluju.

Milica je bila učenica srednje medicinske škole, a tog tragičnog dana jedan nepoznati momak na prevaru ju je odveo do stana, kako bi ona navodno pozvala njegovu djevojku. Taj mladić je bio jedan od petorice nasilnika koji je želio da izvrši silovanje nad mladom djevojkom. On je Milici saopštio svoje namjere i rekao joj da se skine, što je ona odbila.

Mladić je pokušao da joj skine odeću, a Kostićeva je plakala i molila ga da je pusti iz sobe. Jedan od nasilnika rekao je drugim da je ipak puste, uz komentar:

– Nevina je neću da je diram.

Pročitajte još

Nažalost, Milicu nisu pustili. Djevojka je na sve moguće načine pokušala da spriječi tragičan ishod. Plakala je i molila, ali nije vredilo. Budući da je htela da sačuva svoju čast, odlučila se za bjekstvo. Kada je ostala sama u sobi, skočila je kroz prozor sa 11. sprata, piše Blic.

Bila je teško povrijeđena, a odvedena je u bolnicu. Ljekari su pokušavali da je spasu, a Milica je nakon razgovora sa inspektorima pala u duboku komu, iz koje se, nažalost, nije probudila.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije