Društvo

STRAVIČAN PRIZOR Snimljen trenutak urušavanja mosta kod Kraljeva (VIDEO)

Ovog jutra, zbog velike količine padavina došlo je do izlijevanja rijeke, pa putevi Rekovac - Trstenik i Mrčajevci - Kraljevo kod mjesta Adrani, nisu prohodni.

Urušen most u Kraljevu
FOTO: NENAD BOŽOVIĆ/RINGIER

Do Kraljeva se stiže obilaznim opštinskim putem preko sela Miloča i Sirča.

Snimljen je i trenutak urušavanja mosta:

Pročitajte još

Lijeva obala Zapadne Morave kod Trstenika, sela Mijajlovac, Milutovac, Selište, Velika Drenova su pogođena bujicama. Mijajlovačka i Riljačka rijeka su se izlile, ali i brojne druge rječice u ovom kraju.

Voda je ušla i u dio Industrijske zone na izlasku iz Kraljeva ka Mrčajevcima. Razlog su odvodni kanali koji nisu mogli da prime veliku količinu vode.

Gradonačelnik Kraljeva i šef Štaba za vanredne situacije tog grada Predrag Terzić najavio je da će danas biti proglašena vanredna situacija na cijeloj teritoriji grada.

Komentarišući oštećenje mosta u Adranima, rekao je da će morati da se koriste alternativni putni pravci sve dok “Putevi Srbije” ne naprave most adekvatan količini vode koja prolazi ispod njega, piše Blic.

Industrijska zona Šeovac koja se nalazi na izlazu iz Kraljeva ka Čačku je pod vodom. Nekoliko pogona kao i sama ulica su puni vode. Razlog su odvodni kanali koji si i ranije pravili probleme. Voda je ušla i u dvorišta kuća koja se nalaze u blizini.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije