Svijet

STRAVIČAN ZLOČIN POTRESA KOMŠILUK Dječak tukao staricu do smrti, pa krvav otišao u policiju

Split je potreslo ubistvo starije mještanke Helene M. (89), a svi su ostali šokirani kada je tinejdžer (15) došao krvav u policijsku stanicu i rekao da je Helenu tukao do smrti.

STRAVIČAN ZLOČIN POTRESA KOMŠILUK Dječak tukao staricu do smrti, pa krvav otišao u policiju
FOTO: D. MILENKOVIĆ/RAS SRBIJA

Užasan zločin dogodio se juče u poslepodnevnim satima, nakon čega je dječak sam došao u policiju da prizna zločin.

Kako prenosi 24sata, u nedjelju popodne oko 17.40 sati na vrata nekoliko stanova na adresi Sukoišanska 11 neko je lupao, a vremešna gospođa je jedina krenula da otvori. Čim je Helena odškrinula vrata, maloljetnik je navalio u unutrašnjost stana na trećem spratu, udarajući staricu s čim god je stigao, rukama, nogama, predmetima koje je pronašao u hodniku.

Ženi nije bilo spasa, preminula je na mjestu zločina, nije uspela ni da pozove u pomoć. Ubica je odmah napustio mjesto zločina i predao se policiji u njihovom sedištu koje se nalazi nedaleko od mjesta zločina.

Motivi za stravičan zločin za sada nisu razjašnjeni, međutim tokom uviđaja u stanu su pronađeni novac i dragocijenosti tako da je koristoljublje isključeno.

Takođe se za sada čini da maloljetnik nije imao nikakve veze sa staricom i njenom porodicom, rodbinske ili neke druge, već da je u pitanju nedelo pomračenog uma. Ipak, istragom bi trebalo da bude utvrđeno šta je dovelo do zločina, kao i kakvo je bilo psihičko stanje mladića u tom trenutku te bi i toksikološka vještačenja trebalo da otkriju eventualno uzimanje ilegalnih supstanci.

Sin je radio, bila je sama kod kuće

Žrtva je u svom stanu živjela s mlađim, neoženjenim sinom koji je u nedelju popodne radio, bio je na dežurstvu. Inače je, kažu komšije, bila dobrodržeća, svi su ostali šokirani kada su saznali koliko zaista ima godina.

– Mislile smo da ima 70-ak godina, redovno je izlazila, uvijek pristojna i dobra. Porijeklom su s Brača, ma cijela porodica je takva. Njen stariji sin je nedavno dobio unuka, dakle postala je prabaka, oni su ih posjećivali redovno. Jedna skladna porodica, barem koliko smo mi mogli da vidimo, a svi skupa smo ovdje cijeli život – šokirane su komšije, koje o žrtvi imaju samo lijepe reči.

Uhapšeni maloletnik bi danas trebalo da bude saslušan.