Svijet

Stravičan zločin u Njemačkoj: Muškarac ubio ženu i troje djece zbog kovid sertifikata

Njemačka policija u gradu Kotbus u subotu je pronašla beživotna tijela petočlane porodice sa prostrijelnim ranama po tijelu, a nevjerovatan motiv na koji sada sumnjaju potresao je cijelu zemlju.

Stravičan zločin u Njemačkoj: Muškarac ubio ženu i troje djece zbog kovid sertifikata
FOTO: ĐORĐE KOKOŠAR/RAS SRBIJA

Vlasti vjeruju da je otac ubio svoju ženu (40), troje djece (od 4,8 i 10 godina) i sebe (40) jer se plašio da će mu socijalna služba oduzeti djecu, budući da je uhvaćen kako falsifikuje potvrdu o vakcinaciji protiv korona virusa za svoju suprugu, piše Dojče vele.

Mogući motiv smrti petočlane porodice šokirao je kako policajce, tako i cijeli grad, a okružni tužioci vjeruju da je 40-godišnji otac ubio svoju porodicu, a potom počinio samoubistvo, prenosi Blic.

Prilikom pretresa stana, policajci su pronašli bilješku za koju se vjeruje da ju je napisao otac i u pismu je objasnio da je falsifikovao potvrdu o vakcinaciji koju je njegova supruga odnijela svom poslodavcu.

Poslodavac je, kako je napisao, otkrio prevaru i zaprijetio tužbom, a par je ostao u strahu od hapšenja i oduzimanja djece.

Svih pet članova porodice pronađeno je sa prostrijelnim ranama, saopštile su vlasti, a u kući je pronađeno vatreno oružje za koje ni majka ni otac nisu imali dozvolu.

Prihvati notifikacije