Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

STRAVIČNA NESREĆA U ITALIJI U sudaru autobusa iz BiH i kamiona POGINUO VOZAČ, 22 djece povrijeđeno

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva

U sudaru kamiona i autobusa, kojim su djeca iz Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ otputovala na ekskurziju Italija-Francuska-Španija, poginuo je suvozač iz Kiseljaka, a 22 djece je povrijeđeno.

Saobraćajna nesreća se dogodila u Italiji na A21 autoputu kod Breše, a smrtno je stradao suvozač autobusa Ivan Ćelan (51) iz Kiseljaka.

Autobus bosanskih tablica se zabio u kamion u Italiji na A21 autocesti kod Brese u Italiji. Nezvanično vozač autobusa…

Posted by CRNA Hronika BIH on Friday, September 14, 2018

U autobusu je, prema prvim informacijama, bilo 36 djece.

Branka Kovačević, direktorica škole, u izjavi za Srpskainfo kaže da se trenutno nalazi u bolnici u kojoj su smještena djeca.

– Sva djeca su dobro, ali moraju proći sve preglede. Poslije će biti smješteni u hotel – kaže Kovačevićeva.

Nemanja Lučić, brat Nevene Lučić koja je na ekskurziji, za naš portal je rekao da mu se sestra javila da je dobro i nije povrijeđena.

Rekla je da su na ekskurziju išla tri autobusa, te da je treći imao saobraćajnu nesreću. – Učenici su preplašeni i ugruvani, ali nema životno ugroženih – rekla je Nevena roditeljima.

Kako javljaju italijanski mediji, policija još utvrđuje uzroke tragedije. Povrijeđeni su prebačeni u bolnicu, a po prvim informacijama nema životno ugroženih, prenosi today.it.

Autoput A21 je zatvoren za saobraćaj prema Breši, dok je suprotna traka otvorena.

Osim ekipa hitne pomoći, na terenu su intervenisale i vatrogasne brigade.

Iz Generalnog konzulata BiH u Milanu Srni je rečeno da su 22 učenika lakše povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u okolini italijanskog grada Breša.

Radnik u Generalnom konzulatu BiH u Milanu Boriša Buha rekao je Srni da je 22 djece zbrinuto u bolnicama u okolini Breše.

– Jutros smo dobili informaciju oko 8.30 da se dogodila sabraćajna nesreća na putu A21 u okolini Breše u kojoj je autobus udario u drugo vozilo. Prilikom udesa poginuo je suvozač autobusa koji je vozio državljane BiH – rekao je Buha.

Obećana pomoć

Povodom saobraćajne nesreće u Italiji, u kojoj je učestvovao autobus koji je vozio učenike Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ sa ekskurzije, predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar prosvjete i kulture dr Dane Malešević razgovarali su sa direktorom ove škole Brankom Kovačević, koja se nalazi sa učenicima.

Kovačevićeva je potvrdila da se svi učenici i nastavnici osjećaju dobro. Povrijeđeni učenici su hospitalizovani u lokalnoj bolnici i niko nije zadržan na daljem liječenju. Po kompletiranju medicinske dokumentacije, učenici će biti smješteni u hotel. Roditelji učenika su o svemu obaviješteni, saopštilo je Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Premijerka Željka Cvijanović i ministar Malešević poručili su učenicima i nastavnicima Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“, koji se nalaze u Italiji, da će im Ministarstvo prosvjete i kulture i Vlada Republike Srpske obezbijediti svu potrebnu pomoć i podršku.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO