Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“STRIC ME SILOVAO UZ PRIJETNJU” Jeziva ispovijest djevojčice (13) koja je rodila mrtvu bebu

Hronika
Autor:

Foto: Miloš Petrović/RAS Srbija

Saša U. (41) iz okoline Kruševca, koji je uhapšen zbog sumnje da je silovao svoju bratanicu (13), priznao je da je spavao s njom, ali tvrdi da nije otac djeteta koje je rođeno mrtvo.

Kako saznaje Alo, djevojčica je u bolnici i ljekari se bore za njen život.

Ovaj stravičan događaj otkriven je kad je 13-godišnjakinja dopremljena na ginekološko odjeljenje kruševačke bolnice zbog bolova i obilnog krvarenja. Zbog sepse, koja je nastala prije dolaska u bolnicu, djevojčica je životno ugrožena i njen oporavak je neizvestan. Prema prvim nalazima, vjeruje se da je dijete u utrobi maloljetnice dugo bilo mrtvo.

– Mene je obljubio stric Saša. Napadao me nekoliko puta i u tri navrata me prisilio da spavam s njim uz prijetnju. Počelo je to prvi put kad smo pili vino i ne sjećam se detalja, ali poslije me je još dva puta primorao da spavamo. Nisam smjela to da otkrijem jer je prijetio da će nas sve pobiti, a znam kakav je hirovit. Zato sam ćutala i skrivala i trudnoću dok nisu počeli bolove – rekla je djevojčica ljekarima.

Centar za socijalni rad: sestre zbrinute

Centar za socijalni rad u Kruševcu preuzeo je dvije mlađe sestrice 13-godišnjakinje i u toku je postupak njihovog izmiještanja i smještaja djece u hraniteljske porodice.

Iz bolnice su odmah obavijestili policiju i poslije razgovora s djevojčicom policija je donijela odluku u konsultaciji s tužiocem da Sašu U. uhapse i zadrže u pritvoru.

– Saša je prvo izjavio da je djevojčica njega više puta salijetala da budu zajedno. Dugo se navodno tome opirao, ali se ipak desilo. Ističe da ništa nije učinio na silu – kaže izvor blizak istrazi.

Trinaestogodišnjakinja živi u porodici s dedom i bakom. Njen otac je izvršio samoubistvo prije godinu i po dana vješanjem, a majka se preudala. Djevojčicu je, sa dvije mlađe sestre, Centar za socijalni rad u Kruševcu povjerio baki i deki. U istom stanu živio je i osumnjičeni Saša, stric djevojčice. Svi su živjeli uglavnom od socijalne pomoći i povremenih poslova privatno.

Niko nije sumnjao da će doći do užasa, zato je tragedija otkrivena tek kad je devojčica dospela u bolnicu. Ostali ukućani trenutno se bukvalno skrivaju i ne žele da govore o slučaju, dok su komšije šokirane.

U pritvoru

– Znamo da je Saša malo na svoju ruku, ali niko nije očekivao da će nasrnuti na bratanicu i djevojčicu koja je mlađa od njegove kćerke – kažu komšije.

Saša za sobom ima dva neuspjela braka. Sa ženom koja ga je napustila ima tri djeteta. Sve su kćerke i najstarija ima već 20 godina.

– Strašno je što je nasrnuo na dijete sedam godina mlađe od njegove najstarije kćerke – pričaju mještani.

Policija je poslije isteka pritvora osumnjičenog privela tužiocu, koji je dao prijedlog, a sudija za prehodni psotupak prihvatio, da mu se odredi pritvor do 30 dana i pokrene istraga.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO