Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

„STRPLJEN – SPASEN“ Komšić otkrio kada će nestati današnja BiH

Politika
Autor:

Foto: N1/RAS Srbija

Dan kada prestanemo vjerovati u ideju Republike Bosne i Hercegovine je dan u kojem ćemo izgubiti i ovakvu Bosnu Hercegovinu. Ne dajte da nam ubiju ideju Republike, demokratiju koju smo gajili među sobom i kada nije bilo političkih stranaka, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić primajući priznanje počasnog građanina Bosanske Krupe.

– Prestanimo samo govoriti za sebe i svoje, prestanimo samo slušati sebe i svoje. Bosna i Hercegovina, kao država republika, opet će biti društvo u kojem smo kao nekada svi bili okrenuti prema svima. Vjerujem u to i zato sam u politici. Ideja Republike nije ničije privatno niti stranačko vlasništvo, nego prvomartovsko nasljeđe vizije građanske države BiH. Ona ne pripada jednom narodu, naciji ili vjeri, nego svim građanima BiH koji ovu zemlju osjećaju svojom, kao i onima koji više nisu među nama. Za tu ideju vrijedi se zalagati na svaki mogući način, a najbolje ćemo se zalagati čuvajući mir. Mir je, zapravo, naše jedino oružje. Oružje pred kojima će oni koji nastoje da naruše suverenitet države BiH, izmišljajući nekakve druge suverenitete, kad-tad pokleknuti. Nama se ne žuri toliko koliko se njima žurilo da rasture državu BiH. Što bi narod rekao: strpljen – spasen – rekao je Komšić u obraćanju opštinskim vijećnicima i načelniku Bosanske Krupe.

Iatakao je da mu je zadovoljstvo da priznanje dobija na dan oslobođenja Bosanske Krupe „od agresora“.

– Na današnji dan, pripadnici Petog korpusa, odnosno pripadnici 511. slavne brigade, maestralnom akcijom u sklopu operacije „Sana 95“ oslobodili su ovaj grad i natjerali neprijatelja države u panično bjekstvo – rekao je Komšić, a saopšteno iz Predsjedništva BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO