Svijet

SUD DOBIO NOVE INFORMACIJE Princ Endrju seksualno iskorišćavao maloljetnicu

Nova dokumenta podnijeta na uvid u sudskom procesu protiv Gislejn Maksvel, glavne saradnice seksualnog predatora i zlostavljača Džefrija Epstajna, otkrila su i nove detalje o Epstajnovom prijateljstvu sa britanskim princom Endrjuom, prinudnom seksu maloljetnih djevojaka sa princom u namjeri da se prikupe osjetljive informacije o britanskom plemstvu, izvijestio je londonski Gardijan.

SUD DOBIO NOVE INFORMACIJE Princ Endrju seksualno iskorišćavao maloljetnicu
FOTO: WILL OLIVER / EPA

Dokumenta koja je objavio sud u Njujorku govore o jednom od ugovorenih susreta, koji se odigrao na privatnom Epstajnovom posjedu na Djevičanskim ostrvima.

U njima se navodi da je, sada pokojni Epstajn, primorao jednu djevojku, koja je u sudskom procesu označena kao Džejn Do br. 3, a pravo ime je Virdžinija Roberts, da “uradi sve što princ od nje zahtjeva i da mu poslije raportira sa svim detaljima o seksualnom činu”.

Gardijen prenosi da je Epstajn, navodno, podvodio ovu djevojku i nudio njene seksualne usluge i drugim moćnim ljudima kako bi im se “dodvorio i iskoristio ih za svoju poslovnu, ličnu, političku i finansijsku dobit, kao i da bi se domogao potencijalno inkriminišućih informacija kojima bi mogao da ih ucjenjuje”.

Među njegovim klijentima su bili ugledni američki političari, moćni poslovni ljudi, strani predsjednici, premijeri i svjetski lideri.

Osim toga, dokumenta sadrže i tvrdnje da je princ Endrju pokušao da lobira u SAD za Epstajna kako bi ovaj dobio što povoljniju nagodbu u sudskom procesu koji se vodio zbog podvođenja i prostituisanja djece 2008. godine.

U još neobjavljenim dokumentima se navodi da je tokom orgija na ostrvu i u stanovima Žislen Maksvel u Londonu i Njujorku, Virdžinija Roberts tri puta bila primorana da ima seksualan odnos sa princom Endrjuom.

Preciznih datuma o navodnim dešavanjima nema, ali se tvrdi da je Žislen Maksvel prvi put prišla Virdžniji Roberts 1999. godine, kada je imala 15 godina.

Epstin ju je koristio kao “robinju za seksualne usluge” od 1999. do 2002. godine, kada je uspjela da pobjegne.

Milijarder optužen za trgovinu bijelim robljem Džefri Epstajn, koji je uhapšen 6. jula prošle godine, ubio se 10. avgusta u pritvoru u Sjedinjenim Americkim Državama.