Hronika

SUD DONIO ODLUKU Poznatom voditelju Batku određen jednomjesečni pritvor

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Almiru Čehajiću Batku zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djela, potvrdio je advokat optuženog Omar Mehmedbašić.

SUD DONIO ODLUKU Poznatom voditelju Batku određen jednomjesečni pritvor
FOTO: N1/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ja sam tim nezadovoljan, ovo je epizoda ubij pticu rugalicu – kazao je Mehmedbašić za Radio Sarajevo.

Podsjetimo, Batko i Davor Gaj uhapšeni su juče zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca.

Batko je uhapšen prije dva dana, a Gaj juče.

Pročitajte još

Oni su uhapšeni u okviru akcije Netvork.

Čehajić se sumnjiči za krivična djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i pranje novca u vezi s prikupljanjem novca kojima je svrha trebala biti liječenje bolesnika i transplatacija organa osobama iz BiH u bolnicama van BiH, koje su nudile takve usluge. 

Izvršen je i pretres na četiri lokacije u Sarajevu.

Gaj se sumnjiči za krivično djelo zloupotrebe položaja prilikom čega su neke osobe stekle protivpravnu imovinsku korist na štetu drugih osoba. 

Sumnjiči se da je bio odgovorna osoba u firmi “Otvorena mreža” u kojoj su izvršeni pretresi, a istražitelji su pretresli i njegov stan. 

Prema dostupnim podacima, Davor Gaj se vodio kao direktor firme “City – Otvorena mreža” d.o.o. Sarajevo pod kojom je emitovana emisija “Udri muški” koju je vodio Almir Čehajić Batko. 

Gaj je radio i kao koordinator u programu transplantacija u okviru “Otvorene mreže” koja se bavila humanitarnim radom.

Intervenisala hitna pomoć

Mehmedbašić je ukazao da je zbog problema koje ima Čehajić sa šećerom zatražena intervencija Hitne pomoći. Naglasio je da očekuju da mu se nabave potrebni lijekovi. I na danas održanom ročištu je ukazano da Čehajić osjeća zdravstvene poteškoće zbog šećera.