Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SUDIJA MORTUS PIJAN NAPRAVIO HAOS Vozio sa 2,41 promila, udario policajca, pa im u stanici prijetio

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Milan R, sudija Osnovnog suda u Prokuplju, priveden je u tom gradu nakon što je pijan napao policajca i prijetio mu! Osnovno javno tužilaštvo u Prokuplju odredilo je mu je zadržavanje.

Kako Blic saznaje, sudija je u srijedu zatečen kako upravlja putničkim vozilom pod dejstvom alkohola. Kada je testiran u krvi je imao 2,41 promila. Da situacija bude još gora, tokom privođenja sudija je napao policajca i udario ga u vrat!

Čak i nakon privođenja u stanici uhapšeni sudija je nastavio da prijeti policajcima kojima je, kako saznajemo, govorio da “kući ima pušku i sjekiru i da će ih sve pobiti”.

Privedeni sudija bi zbog svog ponašanja mogao da odgovara za napad na ovlašćeno službeno lice, dok bi zbog toga što je u stanju teškog pijanstva sjeo za volan, trebalo da bude novčano kažnjen i dobije zabranu upravljanja vozilom i negativne poene.

Poslije ovog incidenta oglasilo se Udruženje sudija i tužilaca Srbije.

– Ne komentarišući detalje događaja koji su za sada poznati samo iz medija, osuđujemo svako neprimjereno ponašanje jer nosioci pravosudnih funkcija moraju da čuvaju dostojanstvo profesije i na radu i van rada. Sudije i tužioci imaju i povišen nivo odgovornosti u ponašanju u javnosti u odnosu na druge, jer svojim držanjem moraju da daju primer i odražavaju važnost društvene uloge koju imaju – ukazala je Ivana Josifović, predsednik UO Udruženja sudija i tužilaca Srbije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO