Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SUDIJA OSLOBODIO NARKOMANA “Ne treba da bude kažnjen više od kandidata za predsjednika”

Svijet
Autor:

Foto: Andy Rain/EPA

Britanski sudija je dao narkomanu uslovni otpust zato što smatra da on ne treba da bude kažnjen za upotrebu kokaina više od Majkla Gova, ministra životne sredine i jednog od kandidata za premijera.

Gidrius Arbačuskas je priveden zbog posjedovanja dva grama kokaina i suočio se sa mogućom kaznom od sedam godina zatvora. Međutim, sudija Oven Dejvis je bio blag prema optuženiku zbog nedavnog priznanja potencijalnog nasljednika Tereze Mej da je rekreativno koristio drogu prije nego što je postao političar.

Sudija je Gidiusa pustio sa samo godinu dana uslovne kazne i dodao da nikakve dalje mjere neće biti preduzete ukoliko se bude “držao dalje od nevolja”.

– Jutros je sudija dao mom klijentu 12 mjjeseci uslovno za posjedovanje droge, dodajući da on “ne treba da ispašta zbog upotrebe kokaina ništa više od Gova”. Ko kaže da pravo i humor ne idu zajedno? – napisao je Gidiusov advokat na svom Tviteru.

Ovo nije bio prvi put da sudija Dejvis iznosi kontroverzne komentare u sudnici, prenosi Daily mail. Prošle godine je rekao porotnicima da moraju sami da donesu zapakovane obroke, jer je kantina bila zatvorena zbog vladinih mjera štednje.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO