Hronika

Suđenje Miki Aleksiću: Bila je maloljetna kada ju je samozvani učitelj glume zlostavljao, danas prvi put pred sudom govori o užasima koje je preživjela

Milena Radulović, glumica koja je javno iznjela da ju je samozvani učitelj glume Miroslav Mika Aleksić silovao, danas bi trebalo da završi svoje svjedočenje.

Mika Aleksić na suđenju
FOTO: MILAN ILIĆ / RINGIER

 Nakon nje, svjedoči J. V. (23), koja je prijavila da ju je Aleksić napao u školi glume u januaru 2020. godine, kada je imala 17 godina.

Milena Radulović je ispitivana od strane odbrane Aleksića satima, već dva ročišta unazad, a zbog brojnih pitanja koja se ponavljaju njeno ispitivanje još uvijek nije završeno.

Sud je za danas pozvao i J. V, te se očekuje da Milena Radulović danas završi svoje svjedočenje.

Milena Radulović satima ispitivana

Ispitivanje Radulovićeve je obilježeno neprimjerenim ponašanjem advokata koji brani Aleksića, koji je u sudnici pravio scene, bio kažnjavan, a žrtvi je postavljao neumjesna i uznemirujuća pitanja koja se tiču detalja seksualnog nasilja.

Milena Radulović, Ognjen Janković
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER
Milena Radulović u Sudu
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

– Kada mi se to prvi put dogodilo bila sam u šoku, nisam mogla da objasnim sebi, pokušala sam da objasnim da je to bio neki test. Kada me je dodirivao bila sam uplašena, osjećaj takve izdaje. Čovjek kojem sam vjerovala je učinio nešto tako bolno, mislila sam da me kažnjava, osjećala sam se prljavo. Poslije su uslijedile prijetnje. To je prijatnim tonom provlačio. Tukao me je, udarila sam glavu u ormar, to su svi vidjeli. Šamarao me je, svi su tapšali nakon toga misleći da je vježba – samo je dio potresnog iskaza koji je dala Milena Radulović.

Pročitajte još

Sa druge strane, advokat joj je postavio niz pitanja poput: “Koliki on to jezik ima, kada uspijeva duboko da kruži?”; “Zašto niste stisli vilicu?” ; “Što ste dolazili bez hulahopki, da mu olakšate?”

Uprkos sramnom ponašanju advokata, žrtva je dostojanstveno odgovarala na svako pitanje, iako joj je u više navrata glas zadrhtao i bilo je jasno da je potresena, prenosi Blic.

– Zašto se on meni smije? – upitala je Milena Radulović u jednom trenutku, na šta je advokat rekao da se smije publici.

Ovo pitanje i rečenica Radulovićeve najbolje ilustruje kroz kakav tretman je žrtva prolazila u sudnici, dok je odgovarala na pitanja o silovanju.

Milena Radulović je ispričala da je u školu glume išla od svoje 11. godine, da je tu upoznala mnogo drugara. Ipak, čovjek koji je predstavljao autoritet, kojeg su djeca viđala skoro svakodnevno, iskoristio je njihovo povjerenje.

Posljednja žrtva Aleksića danas svedoči

Kako je Milena ispričala, odlučila je da prijavi nakon što je čula da su i mlađe djevojke žrtve Aleksića. Kako se to više ne bi ponavljalo i kako više nijedna djevojčica to ne bi preživela, odlučila je da prijavi.

Među tim djevojčicama je i J. V, tada sedamnaestogodišnjakinja, koja je u školu glume išla tri godine. Ona je prijavila Aleksića za nedozvoljene polne radnje – to jest da je Aleksić u kancelariji škole glume neprimjereno dodirivao, uz uznemirujuće komentare seksualne konotacije.

J. V. je prema optužnici posljednja žrtva samozvanog profesora glume.

U toku iznošenja svoje obimne odbrane, koja je trajala satima, Aleksić je djevojke podijelio u “epizode”, a žrtvu J. V. je nazvao “okidač”, jer je Radulovićeva u tužilaštvu izjavila da je njen susret sa J. V. bio “okidač da nasilje prijavi”.

Aleksić je J. V. pokušavao da što više ponizi i omalovaži i opisivao je kao “lenčugu i kao samoljubivu”, što je radio i za druge žrtve.

Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije