Svijet

Suđenje trajalo više od 3 mjeseca: Donald Tramp mora da plati 454 miliona dolara zbog FINANSIJSKIH MALVERZACIJA

Bivši američki predsjednik Donald Tramp mora da plati više od 454 miliona dolara nakon što je proglašen odgovornim za manipulisanje neto vrijednošću svoje imovine u slučaju građanske prevare, odlučio je državni sud u Njujorku.

DONALD TRAMP
FOTO: MICHAEL REYNOLDS/EPA

Isplata uključuje kaznu od 354,9 miliona dolara koju je sudija Artur Engoron iz državnog suda na Menhetnu odredio 16. februara, na šta se dodaju kamate.

Suđenje bez porote trajalo je više od tri mjeseca

Sudija Engoron je naredio Trampovim sinovima, Donaldu Trampu Mlađem i Eriku Trampu, da plate po blizu 4,7 miliona dolara, a bivšem finansijskom direktoru “Trampove organizacije” Alenu Vajselbergu da plati 1,1 milion dolara, uključujući kamate.

Pročitajte još

Iznos isplata određen, a kamate će teći dalje. Presuda je juče objavljena.

Državni tužilac Leticija Džejms optužila je Trampa i njegove sinove da su nezakonito precijenjivali vrijednost Trampove imovine da dobili bolje uslove zajma i osiguranja.

Engoron je, takođe, zabranio Donaldu Trampu na tri godine da obavlja vodeću ulogu u bilo kojoj njujorškoj kompaniji ili da traži kredite od banaka registrovanih u ovoj američkoj državi. Njegovi sinovi dobili su dvogodišnje zabrane obavljanja rukovodećih uloga.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije