Hronika

SUMNJA SE NA UBISTVO "Nekoliko mladića iz džipa je bacilo tijelo"

Tijelo Aleksandra P. (19) iz sela Lukomir kod Žitorađe, koji je nestao u nedjelju po podne, nađeno je u utorak ujutru oko 6.30 u Bubličkom jezeru, a policija sumnja da je riječ o ubistvu.

SUMNJA SE NA UBISTVO "Nekoliko mladića iz džipa je bacilo tijelo"
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Viši javni tužilac u Prokuplju naložio je i obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, a kako nezvanično saznaju Novosti, više osoba je saslušano radi prikupljanja informacija o nestanku i smrti mladića.

Tijelo, koje je isplivalo iz vode, primjetili su rođaci Aleksandra P., koji su više od 24 sata bili na jezeru i tragali za njim.

Prema jednoj vrziji, nesrećni mladić je najprije ubijen, a zatim bačen u vodu. Navodno, jedna starija žena je vidjela kako nekoliko mladića iz džipa baca u jezero njegovo teijlo.

Jedna od sumnji je i da je Aleksandar nekom od momaka sa kojima je bio u društvu dugovao novac. Prije odlaska sa njima, rekao je sestri da će se brzo vratiti.

Aleksandar je, kako smo već pisali, u nedjelju sa društvom došao na jezero. U popodnevnim časovima, prijavljeno je da ga nema, pa je obaveštena policija, koja je zajedno sa članovima njegove porodice pokušavala da ga pronađe.

– Obdukcija će pokazati koji je uzrok smrti mladića, a istraga je u toku – kazali su za Novosti u Tužilaštvu, prenosi Blic.

Poznanici Aleksandrove porodice u Lukomiru i Žitorađi za mladića imaju samo reiči hvale. Kažu da je bio vrijedan i miroljubiv. Pored roditelja, imao je i mlađu sestru, koja, kako kažu, ne prestaje da plače za bratom od kada je saznala za njegovu smrt.