Hronika

SUMNJAO DA GA ŽENA VARA Radovan (55) došao iz Novog Sada da presudi LJUBAVNIKU

Radovan S. (55) iz Novog Sada uhapšen je zbog sumnje da je juče oko 10.30 sa dva hica iz pištolja ubio Milovana Marinkovića (52) iz sela Gunjaci kod Osečine, a provjerava se da li je motiv zločina ljubomora.

SUMNJAO DA GA ŽENA VARA Radovan (55) došao iz Novog Sada da presudi LJUBAVNIKU
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Ubistvo se dogodio u Marinkovićevoj kući i to dok su njegova supruga i majka bile u njoj, piše Blic.

– Radovan S. navodno je sumnjao da ga žena vara s Marinkovićem. Zato je juče iz Novog Sada došao u Gunjace. Htio je da se obračuna s navodnim švalerom svoje žene – kaže izvor i dodaje:

– Kada je Radovan stigao, ispred Marinkovićeve kuće prvo je naišao na njegovu suprugu. Pitao je da li joj je muž kod kuće, a ona je, ne sluteći ništa, rekla da jeste i pozvala je Milovana, rekavši mu da ga traži neki čovjek.

Pročitajte još

Prema riječima izvora, Radovan i Milovan su neko vrijeme razgovarali u suterenu, a onda su se začuli pucnji.

– Njih dvojica su se navodno posvađala, a Radovan je pitao Milovana zašto mu ne ostavi ženu na miru i tada je ispalio dva hica u njega. Potom je sjeo u svoj auto “nisan” i otišao. Milovanova žena i majka sišle su u suteren i zatekle ga krvavog – objašnjava izvor.

Komšije ubijenog juče su bile zaprepašćene.

– Čuo sam kuknjavu i zapomaganje i izašao da vidim šta se dešava. Zatekao sam jezivu scenu. Milovanova majka i supruga sjedile su pored njegovog tijela, dozivajući pomoć. One su pokušavale da mu pomognu, opipavale su mu puls, pipale ga za čelo, ali uzalud – priča komšija.

Kćerka u Novom Sadu

Mještani sela Gunjaci, gde porodica Marinković živi godinama, kažu da je Milovan bio divan i vrijedan čovjek, pravi domaćin.

– Bavio se poljoprivredom. Ima maline i kupine. Ima i hladnjače i ozbiljan je u svom poslu, žena mu takođe pomaže i radi kao knjigovođa u porodičnoj firmi – kaže komšija i napominje da u selu ne znaju čovjeka koji je uhapšen zbog ubistva.

– Prvi put sad čujemo za njega. Znamo da Milovanova kćerka studira u Novom Sadu, pa su on i supruga ponekad išli kod nje – kaže i dodaje da ne vjeruje da je Milovan imao ljubavnicu.

– I on i žena mnogo rade, stalno su u nekom poslu, pa ne znam ni kad bi imali vremena da se švalerišu. Iskreno, ne vjerujem da je to u pitanju.

Uhapšen u autu

Radovan S. uhapšen je u svom automobili “nisan”, kojim je posle zločina pobjegao.

– Policija ga je zaustavila u Osečini. Mirno se predao, nije pružao otpor, a kod njega je nađen pištolj. Čuli smo da je policajcima priznao šta je uradio – kaže izvor.