Regioni

SUNČANI VIKEND U GRADIŠKI Glumački razgovori "odjekivali" obalom Save

Tanja Bošković i Rada Đuričin, poznate glumice iz Beograda koje su u subotu naveče u Gradiški odigrale predstavu “Primadone” koju je režirao Irfan Mensur, iskoristile su lijepo vrijeme za glumačke razgovore na jednoj od najljepših terasa, blizu savskog mosta u Gradiški.

SUNČANI VIKEND U GRADIŠKI Glumački razgovori "odjekivali" obalom Save
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Njihov sagovornik bio je, pored ostalih, Draško Vidović glumac iz Gradiške i direktor “Grad pozorišta” koje je zajedno sa “Kulturnim centrom” organizovao gostovanje beogradskih glumaca.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija
Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija
Tanja Bošković i Draško Vidović

Predstava je inspirisana dramskim djelom “Opsada Lenjingrada” španskog pisca Sinestere, koji je Irfan Mensur dramaturški adaptirao i obradio. Dvije žene, dvije glumice, dvije primadone žive u napuštenom pozorištu s nadom da će ga sačuvati od rušenja. Voljele su istog čovjeka, direktora, glavnog glumca i režisera tog pozorišta. Jedna mu je bila žena, a druga ljubavnica.

Duhovita i tragikomična priča o starom, sentimentalnom rivalstvu, o ljubavi i nadi, o snovima i javi, o promjeni, o pobjedi, pojasnila je Tanja Bošković suštinu predsTave rekavši da se u Gradiški osJeća veoma lIJepo, da je srdačno primljena zajedno sa kolegama i da za nju ovo gostovanje predstavlja istinsko zadovoljstvo.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija
Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Ulaz za ovu predstavu bio je besplatan čime je gradska uprava, povodom Gospojinskih svečanosti počastila ljubitelje glume i pozorišta. Inače, u okviru “Gradiške jeseni” ovdje su u toku brojne manifestacije na kojima nastupaju glumci, pjevači, članovi folklornih ansambala, organizovano je nekoliko izložbi, a Gradiška je ugostila prijatelje iz susjedstva, te opština i gradova sa kojima ima višegodišnju usppješnu saradnju u oblasti kulture, umjetnosti i slično.