Banjaluka

"Sutra doručkujem NA PARKINGU" Stanivuković odlučan u namjeri da odbrani zemljište koje je sud dodijelio "Autoprevozu" (VIDEO)

Zbog spora Grada Banjaluka sa Autoprevozom u vezi lokacije Stare autobuske stanice, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je za sutra skup na spornoj lokaciji.

Draško Stanivuković na novom igralištu u parku Mladen Stojanović
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Biću na parkingu u 10.30 i zajedno sa svima braniću svaki pedalj zemlje. Sutra tamo provodimo pauzu i doručkujemo, kao i sve što treba. Dođite svi rekao je Stanivuković.

Pročitajte još

Parking na Staroj autobuskoj stanici u Banjaluci je na osnovu odluke Ustavnog suda BiH pripao “Autoprevozu”, a sutra je zakazano prinudno izvršenje i uvođenje “Autoprevoza” u posjed ovog zemljišta.

Grad je najavio da će podnijeti novu tužbu protiv Autoprevoza i kažu da su prikupili 28 materijalnih dokaza koje će priložiti Ustavnom sudu BiH.

Stanivuković kaže da je “oteto” zemljište jedno od najvrijednijih, jer se tu nalazi i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske i galerija, piše N1.

– Sudovi su raznim manifetlucima izdejstvovali da ovo prođe mimo zakona. Ovo nije prvi put da institucije legalizuju kriminalce. U slučaju Autoprevoza ključni ugovor je izgubljen, što je bizarno. Grad Banjaluka će se do posljednjeg boriti za svaki pedalj zemlje. Svi sudovi u Srpskoj su rekli da je to u zemljištu grada, a Ustavni sud BiH odluči drugačije – dodao je.

Stanivuković tvrdi da se time nastavlja otimanje imovine od Republike Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu