Hronika

Sutra presuda Milenku Tomiću: Kraj suđenja za pedofiliju, koje je Srpsku diglo na noge

Okružni sud u Bijeljini sutra će, nakon maratonskog suđenja, koje je trajalo više od 2 godine, donijeti presudu Milenku Tomiću (62), bokserskom treneru optuženom za seksualno zlostalvjanje djevojčice od 13 i po godina, koju je kao trener vodio na takmičenja. 

Sutra presuda Milenku Tomiću: Kraj suđenja za pedofiliju, koje je Srpsku diglo na noge
FOTO: LOZNICA INFO/YOUTUBE/SCREENSHOT

Otac djevojčice koja je bila Tomićeva žrtva kaže da je nakon dugog mrcvarenja porodica konačno dočekala taj dan i da se nada da će pravda pobijediti.

– Ipak, neizvjesnost još traje, jer ne znamo šta će sud presuditi. Tužiteljica Bojana Lazarević je tražila maksimalnu kaznu, dok je advokat optuženog Veselin Londrović tražio oslobađajuću presudu, tvrdeći da nije dokazano da je Tomić uradio ono za šta se tereti – kaže naš sagovornik.

Kako je optuženi hvatao krivine

Zanimljivo je da je, u cilju odugovlačenja procesa, kako bi se izbavio iz protvora optuženi pribjegavao raznim “vratolomijama”, pa je između ostalog tražio izuzeća svih učesnika u postupku, te davao i otkazivao punomoć svojim advokatima.

Presuda Milenku Tomiću biće objavljena sutra.

Pročitajte još

Tako je i Veselinu Londroviću nedavno otkazao punomoć da bi ga, kada je zakazana završna riječ, ponovo angažovao.

Tužiteljica je tražila strogu kaznu, navodeći, kao otežavajuće okolnosti, to što je Tomić, kao trener bio osoba od povjerenja i za djevojčicu i za njene roditelje i da je on to zloupotrijebio na najsvirepiji način.

Tužiteljica je, takođe, podsjetila da je Tomić bio ranije osuđivan za seksualne delikte.

U trenutku kada je osumnjičen za pedofiliju, Tomić je bio predsjednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH.

U bokserskim krugovima je njegovo imenovanje na ove funkcije bilo popraćeno gunđanjem, ali se niko nije otvoreno usprotivio izboru Tomića na čelo Bokserskog saveza RS.

-Nikad on nije bio bog zna kako uspješan bokser. Bio je poznatiji po tome što je imao veze u policiji i što je uvijek vodao maloljetnice i bio upetljan u poslove sa prostitucijom – rekao je ranije za Srpskainfo bivši bokserski šampion iz Banjaluke, koji godinama poznaje Tomića.

Trgovina ženama radi prostitucije

Zbog mutnih poslova, koje je vodio u hotelu i noćnom baru “Karalija” u predgrađu Bijeljine, Milenko Tomić je, kako navode izvori Srpskainfo, 2003. uhapšen, za krivično djelo “trgovina ženama radi prostitucije”. Dobio je samo 3 mjeseca zatvora, što je nevjerovatno blaga kažna za takvo djelo.

Podsjećamo, bilo je to vrijeme obračuna sa noćnim barovima u Republici Srpskoj, u koje su, najčešće ilegalno, dovođenje žene, djevojke i djevojčice iz Ukrajine, Moldavije, Rumunije i drugih istočnoevropskih zemalja, kako bi se bavile prostitucijom za račun svojih “gazda”. Tomić je “pao” u posljednjem talasu “čišćenja” noćnih barova.

Godinama je bila javna tajna da su pojedinci iz policije “štitili” gazde noćnih barova, sve dok BiH nisu “pritisli” Ameriknaci, prijeteći da će Bosni i Hercegovini uvesti sankcije, ako se ne obračuna sa trgovinom ljudima i organzovanom prostitucijom.

Bio je to krajem devedesetih, vjerovatno naunosniji “biznis” za ljude sa margine zakona.– Milenko Tomić je i tada imao jake veze, u ratu je bio u specijalnoj policiji i vjerovatno mu nije bio problem da organizuje takav biznis – navodi izvor Srpskainfo.

Za djelo koje su Tomiću stavlja na teret, minimalna kazna je 8 godina zatvora, a poznavaoci prilika očekuju da će trener pedofil biti osuđen na 9 ili 10 godina.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu