Društvo

Suzana Radanović i večeras zapalila svijeću za sina Davida, policija upozoravala građane da NE SMIJE BITI OKUPLJANJA

Na Trgu Krajine u Banjaluci i večeras je pojačano prisustvo policije. Oni prilaze većim grupama ljudi koje se tu nađu i upozoravaju ih da se ne zadržavaju na trgu.

Suzana Radanović i večeras zapalila svijeću za sina Davida, policija upozoravala građane da NE SMIJE BITI OKUPLJANJA
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Suzana Radanović, majka ubijenog mladića Davida večeras je zapalila svijeću za svog sina u hramu Hrista Spasitelja u centru Banjaluke.

Prije toga obratila se medijima i okupljenim sugrađanima koji su i večeras došli da joj pruže podršku u zahtjevu da se otkrije istina o smrti mladića.

Večeras je 283. dan kako tražimo istinu i pravdu za Davida. O Davoru još nista ne znamo. Molim medije da kontaktiraju policiju da vide dokle su stigli. Meni niko ništa rekao nije. Pokušala sam ga zvati, nedostupan je. Ne znam šta dalje da radim. Vidim da je cilj da se sve odvuče sa Davidovog ubistva. Više ne želim da pričam o policiji. Vraćamo se na početak, na ono zbog čega smo tu, a to je otmica i ubistvo mog djeteta – rekla je Suzana.

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Zatim je od nadležnih zatražila da slučaj riješe ili da podnesu ostavke iz moralnih razloga. Upozorila je i da je došla u situaciju da ne smije javno izgovoriti ime svoga sina ili riječ pravda, jer bi, kako kaže, mogla biti uhapšena.

– Ja kao građanin ne smijem ni da stojim na trgu – rekla je Suzana.

Večeras joj se ispred crkve pridužila i majka preminule djevojčice Ivone Bajo iz Bijeljine Budimka Bajo.

Ona je takođe zapalila svijeću za svoje dijete čija smrt nije razriješena.

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Okupljeni građani otpjevali su nekoliko puta refren pjesme “Klinac u getu”.

Kako javlja reporter Srpskainfo policija je okupljene građane u dvorištvu crkve pozivala da se raziđu,  a na to je majka ubijenog mladića pozvala građane u vlastito dvorište kako je rekla da vidi “hoćemo li tamo moći da stojimo”.

Policija je razgovarala sa građanima, te im govorila da ne smije biti okupljanja. Na to su im okupljeni ispred hrama uzvraćali da moraju doći da hapse i kad je liturgija onda.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu