Banjaluka

Svaka čast Dodiku i Drašku, ali on je ZVIJEZDA KOČIĆEVOG ZBORA: Zmaj od Šipova se pojavio na zborištu i izazvao urnebes (FOTO, VIDEO)

Bikovi se bore za titulu "Jablan", političari se nadgornjavaju, malobrojni zborači gaze blato do koljena, pjevači pjevaju patriotske i zavičajne, puši se vruća jagnjetina... ali sve je to palo u vodu kad se na Kočićevom zboru pojavio Zmaj od Šipova.

Svaka čast Dodiku i Drašku, ali on je ZVIJEZDA KOČIĆEVOG ZBORA: Zmaj od Šipova se pojavio na zborištu i izazvao urnebes (FOTO, VIDEO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova, lik koji se proslavio maratonskim kontroverznim govorom na sahrani svog oca, a potom učešćem u rijaliti šou programima, došao je na zbor u ranim popodnevnim satima, kada su Draško Stanivuković i Milorad Dodik završili svoje egzibicije, i odmah se narod sjatio oko njega.

Svi su htjeli da se slikaju sa Zmajem, da ga pozdrave, rukuju s njim, pa čak i da ga, uprkos epidemiološkim mjerama, bratski poljube.

Podsjećamo, danas je na Kočićevom zboru na Manjači gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković održao upečatljiv govor, u kojem je pitao da li bi danas, da je kojim čudom živ, Kočić bio narodni tribun i pisac ili, kako je rekao Stanivuković, “domaći izdajnik, strani plaćenik i kreator obojenih revolucija, kojeg udaraju zbog riječi izgovorenih u Narodnoj skupštini”.

Pročitajte još

Potom se, iznebuha, kad je zvanični program već uveliko trajao, na zborištu pojavo Milorad Dodik, u društvu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina.

Vulin je održao zapaljiv govor, ali Dodiku nije dozvoljeno da govori mimo protokola. Nezvanično, u tome ga je spriječio lično Stanivuković.

Cijela ta šarada je zvašena pod šatorima. Dodik je, u svom stilu, zapjevao pod jednim od najposjećenijih šatora, a Stanivuković u društvu prvaka opozicije odsjeo pod susjednim šatorom, istina bez muzike i gužve.

Na kraju je mladi gradonačelnik Banjaluke otišao da prati finalne borbe bikova.

Ali, sve je to palo u sjenu, kada se na zborištu pojavio Zmaj. On nije na bukalištu imao svog bika favorita, nije držao političke govore, nije pjevao, ali je izazvao buru oduševljenja.

Jer, Zmaj je ipak zmaj. A narod je – narod.

Prihvati notifikacije