Društvo

"Svako pojeftinjenje će građanima dobro doći" Udruženje penzionera o najavama proizvođača da će sniziti cijene u Srpskoj

Predsjednik Udruženja penzionera Banjaluka Zoran Uletilović izjavio je Srni da svako sniženje cijene bilo kojeg proizvoda dobro dođe, pogotovo penzionerima sa najnižim primanjima.

kupac u marketu
FOTO: MI0MIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Uletilović je rekao da cijene svakodnevno “divljaju” i da će svako pojeftinjenje dobro doći i građanima, a pogotovo penzionerskoj populaciji.

Prema njegovim riječima, banjalučko udruženje redovno upućuje zahtjeve republičkom Udruženju penzionera, a oni prema Vladi Republike Srpske kada je riječ o povećanju penzija.

Pročitajte još

Uletilović očekuje da bi u januaru moglo da dođe do povećanja penzija.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je juče da odgovorni proizvođači u Srpskoj snižavaju cijene prehrambenih i hemijskih proizvoda koji će biti jeftiniji i do gotovo četiri KM nego sada.

Planirano je da proizvodi po sniženim cijenama građanima budu dostupni već početkom narednog mjeseca.

Akciju snižavanja cijena domaćih proizvoda, kao vid pomoći stanovništvu, inicirao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Na sastanku premijera Srpske Radovana Višković sa predstavnicima trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača dogovorena je mogućnost proširenja kampanje “Društveno odgovorno” u čijem je središtu iskazivanje solidarnosti prema potrošačima plasiranjem proizvoda po nižim cijenama u prodajnim objektima u Srpskoj.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije