Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SVAKOM STRPLJENJU DOĐE KRAJ” Cvijanovićeva tvrdi da je Džaferovićev koncept POGUBAN ZA BiH

Politika
Autor:

Foto: Srna

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je koncept koji zastupa bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović poguban za BiH koju on navodno brani, prizivajući intervencionizam stranaca.

– Valjda bi bilo pametnije da je od BiH pravio mjesto u kojem bi svi njeni narodi rado živjeli, a ne mjesto koje bi kad god oni zaplaču, branili i čuvali stranci – navela je Cvijanovićeva, komentarišući izjavu Džaferovića da je uzrok svih današnjih problema unilateralno nastojanje predstavnika iz Srpske da bude spriječen put zemlje u NATO, odnosno da ne bude dostavljen Godišnji nacionalni plan u okviru odobrenog Akcionog plana za članstvo u NATO.

Ona je naglasila da Džaferović deset mjeseci nakon izbora blokira formiranje vlasti na nivou BiH, nastojeći da obezvrijedi volju birača u Republici Srpskoj, prenosi RTRS.

– Nije valjda da nam Džaferović poručuje da je dobro za Republiku Srpsku i njene građane da trpe samovolju političkog Sarajeva i uzurpaciju njihovih političkih prava ili da je dobro da trpe finansijsku štetu od raspodjele indirektnih prihoda ili blokiranja različitih projekata – ističe Cvijanovićeva.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ona naglašava da je obaveza institucija Srpske da zaštite građane i Republiku od maltretiranja iz Sarajeva iz kojeg se uporno i finansijski i politički nastoji nanijeti šteta Republici Srpskoj.

– Mi hoćemo da se poštuju Ustav i zakoni, a u Ustavu jasno piše šta je čija nadležnost. Džaferović bi trebalo da zna šta piše u Ustavu i šta sve na nivou BiH postoji, a što uopšte ne piše u Ustavu. Pa, kakva je to onda pravna država i da li je normalna – pita Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da maltretiranje u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH predugo traje, te da svakom strpljenju dođe kraj.

– Šta će građanima država u kojoj se formiranje vlasti uslovljava izmišljenim temama, a ne bavi se razvojem? Ili u kojoj se priča o suživotu, a ne poštuju se različitosti ili različiti stavovi – navodi Cvijanovićeva. Ona je istakla da je na sceni uzurpacija prava građana u Srpskoj i sprečavanje da se sprovođenjem izbornih rezultata sprovede njihova izborna volja.

– I još nam, da stvar bude i gora, Džaferović objašnjava da je to dobro za iste te građane. E, pa, nije nam dobro i imamo pravo da se od uzurpatora zaštitimo – poručuje Cvijanovićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO