Zabava

“SVE MOGU UZ PODRŠKU NAJDRAŽIH” Ivana je došla iz Laktaša, pa osvojila titulu NAJLJEPŠE ZVEZDE GRANDA (FOTO)

Ivana Cvikić, mlada pjevačica iz Laktaša koja je na ovogodišnjim “Zvezdama Granda” pokupila simpatije i žirija i publike, sa nama je razgovarala o svojima interesovanjima i karijeri.

“SVE MOGU UZ PODRŠKU NAJDRAŽIH” Ivana je došla iz Laktaša, pa osvojila titulu NAJLJEPŠE ZVEZDE GRANDA (FOTO)
FOTO: IVANACVIKIC99/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Rođena je 1999. godine u Banjaluci, a odrasla i živi u Laktašima. Kako kaže, baš u svojim Laktašima napravila je i prve korake na polju muzike i sporta.

– Sa 5 godina sam nastupala u dječijem horu “Pčelice”, gdje su ubrzo zapazili moj talenat za pjevanje i krenulo je snimanje mojih dječijih pjesama. U isto vrijeme, majka me upisala i na plivanje, u plivački klub “Delfin”. Sada imam preko 300 medalja, sa Republičkih i državnih prvenstava, ali i Međunarodnih kupova, od malih nogu imam i veliku ljubav prema brzini i motorima – rekla je Cvikićeva za Srpskainfo.                            

Njena ljubav prema pjevanju ju je odvela u mnoge zemalje gdje je učestvovala na Međunarodnim, muzičkim, dječijim festivalima, među kojima i u Malti, Libiji i širom Evrope.                

FOTO: IVANACVIKIC99/INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: IVANACVIKIC99/INSTAGRAM/SCREENSHOT

– Osnovnu školu završila sam kao vukovac, dok sam paralelno pohađala Osnovnu Muzičku školu, gdje sam takođe bila odličan učenik. Klavir je instrument koji je moja ljubav od malih nogu. Upisala sam Srednju Muzičku “Vlado Milošević” i po završetku primljena sam kao student na Muzičkoj Akademiji u Banjaluci. Već krajem prvog razreda srednje škole odlučila sam se profesionalno baviti pjevanjem i potražiti ozbiljan bend – objašnjava ona za Srpskainfo.

Četiri godine pjevala je kao ženski vokal, i tako stekla iskustvo u ovom poslu.

– Neću lagati, bilo je teško, kako zbog pritiska male sredine, tako i zbog odgovornosti da opravdam povjerenje mojih roditelja. Hvala Bogu, bila sam uporna, istrajna i tvrdoglava, pa tako i istrajala početak koji je uvijek najteži – dodaje.

Za svoju karijeru kaže da je kratka, svega pet godina, ali prepuna dogodovština.

FOTO: IVANACVIKIC99/INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: IVANACVIKIC99/INSTAGRAM/SCREENSHOT

– Tokom rada u bendu pretežno su to bile privatne zabave, tj. rođendani, svadbe, krštenja. A sada uglavnom radim u noćnim klubovima. Često gostujem i u inostranstvu, što nije slučaj i sada tokom korone, nažalost – kaže ona.

Kako objašnjava, na šou “Zvezde Granda” prijavila se sasvim spontano.

– Neko vrijeme sam imala ideju da bih se trebala prijaviti u takav TV šou, ali nikada nisam mogla izdvojiti dovoljno vremena. Jer ipak je potrebno pripremati se za “izlazak” pred milione gledaoca na malim ekranima i sam žiri u studiu. Nisam ni očekivala da ću već nakon prvog kruga zadobiti pažnju u medijima. Već sada sam prezadovoljna čitavim ishodom, a nadam se samo pozitivnoj budućnosti – rekla je mlada pjevačica.

Mnogi mediji su je već nakon prvog nastupa prozvali “Najljepšom Zvezdom Granda”.

– Moram priznati da mi to laska. Svaka pohvala mladom čovjeku jeste podstrek za dalji napredak – dodala je.

FOTO: IVANACVIKIC99/INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: IVANACVIKIC99/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Pored muzike, velika ljubav joj je i kik boks koji je aktivno trenirala pet godina.

– Više ne mogu izdvajati dovoljno vremena da nastavim sa tim sportom, na moju veliku žalost. Sada samo rekreativno odlazim u teretanu kada mi obaveze “dopuštaju”. Moje slobodno vrijeme predstavlja boravak sa porodicom kod kuće i odlazak na selo, gdje imam dvije bake i djeda. Ništa ne bih zamijenila za mir koji imam kada sam na selu – naglasila je ona.

Pored porodice najveća podrška joj je momak.

– Baš ta podrška, zajedno sa iskrenošću i povjerenjem, čini našu vezu uspješnom i istrajnom. Bez podrške mojih najdražih ne bih uspjela da iznesem ni pobjedu ni poraz. I zahvalna sam im na tome – rekla je Cvikićeva.