Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SVE OVO JE IGRA” Supruga Olivera Ivanovića revoltirana kosovskom optužnicom za ubistvo muža

Politika
Autor:

Foto: Vesna Lalić/RAS Srbija

Optužnice koje su podignute za ubistvo Olivera ne nude ništa novo, sve smo to već čuli, i to je ono što obeshrabruje i ne uliva nadu.

Na osnovu golgote koju sam već prošla sa Oliverom, sumnjam da na Kosovu može da se sprovede pravedno suđenje – kaže za Blic Milena Ivanović, udovica ubijenog lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića.

Milena Ivanović napominje da je očekivala nove podatke u optužnici i dokaze, ali da je razočarana što se to nije desilo.

– To su sve neka nagađanja, a ono što ja hoću, želim i za šta ću se boriti dok god sam živa jeste da saznamo imena ubica, ali i naručilaca Oliverovog ubistva. To je moja poruka za sve one koji se bave istragom, i sa jedne i sa druge strane. Sve ovo što se dešava mi ne uliva nadu, mislim da je mnogo različitih stvari umiješano, da je u pitanju igra, koja nije iskrena, a promijeniću mišljenje kada se saopšte imena ubica sa sve dokazima – napominje ona.

Ukazuje da je oko objavljivanja ove optužnice dosta nelogičnosti.

– Samo se vrtimo ukrug. Prvo kažu da je Milan Radoičić glavni optuženi, a onda njega nema u optužnici. Pojave se neka imena, pa se zatim ta ista imena više ne spominju. Dosta je nelogičnosti, dosta je stvari koje se ne poklapaju, a svi želimo i očekujemo da se prestane sa spekulacijama, manipulacijama, kombinacijama i prepucavanjima i svim stvarima koje su se desile poslije ubistva, a koje su bile veoma teške za porodicu – napominje Milena Ivanović.

Već dva puta je, kako objašnjava, davala izjave istražnim organima na Kosovu i organima u Srbiji, ali ističe da i dalje sama vodi istragu o Oliverovom ubistvu.

– Naučila sam da vjerujem samo sebi, da budem neutralna i kao neko ko je godinama živio sa Oliverom, razgovaram sa svim ljudima koji mogu da mi pomognu da sklopim priču – ističe ona.

Na konstataciju da je u januaru rekla da mnogo stvari zna, o kojima šira javnost nije obaviještena, i pitanje da li može sada da kaže do kojih je sve informacija došla, odgovara:

– To ne mogu da govorim da ne bih ugrozila sebe. Trudim se da prikupim što više saznanja i vidjećemo dokle će ona na kraju da me odvedu.

Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja i povišenog krvnog pritiska preksinoć je primljena na bolničko liječenje Silvana Arsović, sekretarica Olivera Ivanovića. Protiv nje je, i još petoro Srba, kosovsko Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu za umiješanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP.

Milena Ivanović, međutim, kaže da je sumanuto to što se Silvani Arsović dešava.

– Sumanuto je da je ta žena optužena za Oliverovo ubistvo. Ono što ja sigurno znam, a ja sam neko ko je sa njim proveo mnogo godina zajedno, jeste da je ona jedan od rijetkih iskrenih prijatelja i nije mi jasno šta znači čitav ovaj proces protiv nje. Mogu da garantujem da nema nikakve veze sa onim što joj se stavlja na teret – kaže Milena Ivanović.

Šest hitaca u leđa

Oliver Ivanović ubijen je mučki, sa šest hitaca ispaljenih u leđa, 16. januara ispred svoje stranke u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici. Sahranjen je dva dana kasnije, u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, a na vječni počinak ispratilo ga je više hiljada građana, brojni političari i javne ličnosti. Opelo je služio vladika raško-prizrenski Teodosije, a prisutan je bio i patrijarh srpski Irinej. Oproštajni govor održala je njegov prijatelj i učenik, karatistkinja Tanja Petrović. Delegaciju Vlade Srbije na sahrani predvodili su premijerka Ana Brnabić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO