Društvo

SVE POPULARNIJE PREVOZNO SREDSTVO Ukoliko električne trotinete definišu kao motorna vozila, maloljetnici ih neće moći voziti

Električni trotineti su kao prijevozno sredstvo sve popularniji, ali vožnja njima se mora urediti zakonskom regulativom, što je prije nekoliko dana i predložio ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem.

SVE POPULARNIJE PREVOZNO SREDSTVO Ukoliko električne trotinete definišu kao motorna vozila, maloljetnici ih neće moći voziti
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Adi Kalem je u razgovoru za Klix kazao da ta zakonska regulativa prije svega podrazumijeva jasno definisanje putanje i brzine kretanja trotineta. Kako je dodao, postoje određene ideje da se trotinet definiše kao i bicikl u javnom saobraćaju.

– Naravno, struka će reći svoje, imam određene informacije i s državnog nivoa da je zakon u pripremi. S obzirom na to da je Rumunija najbolje definisala saobraćanje trotineta, postoji mogućnost da će se određene odredbe uzeti i iz njihovog zakona i standarda kako bi se i na taj način kod nas definisalo ovo pitanje. Uputili smo inicijativu na državnom nivou, jer je Sarajevo centar svih dešavanja u BiH i trudićemo se maksimalno da sve ove mjere implementiramo ovdje kako bi glavni grad bio uzor svim ostalim – naveo je Kalem.

Kalem je rekao i to da će stručnjaci u narednom periodu dati završnu riječ o tome da li postoji mogućnost da se električni trotineti ipak tretiraju kao motorno vozilo s obzirom na to da imaju električni pogon. Ipak, postavlja se pitanje hoće li maloljetnicima biti zabranjeno da ih voze ukoliko budu u kategoriji motornih vozila?

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

– Ukoliko trotineti budu definisani kao motorna vozila, onda ih maloljetnici neće moći voziti s obzirom na to da nemaju položen vozački. Takođe, jedan koncept mi je nedavno predstavljen i riječ je o upravljanju GPS signalom, što znači da će se, nakon što se ustanovi da li će saobraćati biciklističkom, pješačkom stazom ili saobraćajnicom, putem tog signala moći kontrolisati brzina na trotinetima u zavisnosti u kojoj se zoni kreću. Dakle, ako su na biciklističkoj stazi zna se koja brzina je dozvoljena (biće regulisano zakonskim i podzakonskim aktima), ali isto važi i za sve ostale putanje – pojasnio je ministar.

Električni trotineti su postali izuzetno popularni na ulicama Sarajeva, ali ono što za njih posebno nedostaje je odgovarajuća infrastruktura i putanja koja će biti namijenjena samo njima. Kalem je naveo da će se, shodno tome, pronaći alternative.

– U Sarajevu nema dovoljno prostora da bi se takvo nešto realizovalo i da bi se gradila posebna putanja. Takođe, taj proces zahtijeva i veći investicioni ciklus pa ćemo nastojati postojeće biciklističke i pješačke staze iskoristiti za saobraćanje trotineta. Razmatraćemo i to da se saobraćanje trotineta zabrani u potpuno pješačkim zonama kao što su Ferhadija i slično, jer su one rezervisane samo za pješake – zaključio je Kalem.