Društvo

„SVE VAM JE**M PO REDU“ Neprimjerena poruka kandidata PDP za Skupštinu grada Banjaluka portalu Srpskainfo

Dejan Gračanin, koji je na prethodnim lokalnim izborima bio kandidat PDP za Skupštinu grada Banjaluka, uputio je poruku neprimjerenog sadržaja portalu Srpskainfo.

„SVE VAM JE**M PO REDU“ Neprimjerena poruka kandidata PDP za Skupštinu grada Banjaluka portalu Srpskainfo
FOTO: PDP/FACEBOOK-DEJAN GRACANIN/SCREENSHOT

Oooo, go**a sa Srpskainfo. Sve vam je**m po redu. Kad neko odgovori botovima, smaknete komentar. Go**a jedna raspala – napisao je on u poruci.

Ovakav vid konverzacije sigurno nije primjeren nikome, a pogotovo osobi koja želi da se politički angažuje i koja bi, po prirodi profesije, morala da poštuje tuđi rad i mišljenje.

FOTO: SRPSKAINFO
FOTO: SRPSKAINFO

Redakcija Srpskainfo se, kao i ostale redakcije, od završetka lokalnih izbora 2018. godine sreće sa problemom „invazije“ botova, koji „brane“ politička stajališta i stranaka na vlasti i opozicije.

Oni koji su ih instruisali nikako da shvate da je način rada koji primjenjuju providan i kontraproduktivan, prvenstveno za političku opciju koja im je „na srcu“, ali svakako opterećuju rad svake redakcije koja pokušava da dijalog na društvenim mrežama svede u „normalne“ okvire.

Redakcija portala Srpskainfo svaki uočeni neprimjereni komentar, koji vrijeđa na nacionalnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, dolazio on iz „usta“ botova ili građana sa lažnog ili pravog profila, briše, a kao krajnju mjeru primjenjujemo i banovanje komentatora.

Portal Srpskainfo njeguje argumentovanu raspravu, sa željom da se čuje mišljenje svih zainteresovanih strana, kako direktnih aktera tako i čitalaca na čije živote iznesena tema može da utiče.

Sve što prelazi granice ukusa i pristojnog ponašanja i dalje će biti sankcionisano.

Prihvati notifikacije