Hronika

Sveštenik koji je poginuo kao da je naslutio tragediju: Dan prije smrti objavio članak od kojeg prolazi jeza

Sveštenik Braničevske eparhije Nemanja Veličković (33) poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 18.50 u mjestu Botunje, na državnom putu od Batočine prema Kragujevcu.

Sveštenik Nemanja stradao u nesreći
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Nemanja je poginuo na praznik Svetog Jovana Zlatoustog, koji je i velika slava u njegovom kraju.

O Nemanji svi imaju samo riječi hvale, a komšije kažu da je njegovom pogibijom cijelo selo zavijeno u crno.– Naš Nemanja bio je divan sveštenik, suprug i otac. Ovo je velika tuga za naše Viteževo. Tako mlad čovjek da ode, tuga. Selo nam je zavijeno u crno. Mnogo se trudio oko crkve, okupljao je narod. Mi još ne možemo da povjerujemo da ga više nikad nećemo vidjeti – kaže komšinica i dodaje:

– Rodom je iz okoline Smedereva. Završio je bogosloviju, poslije i Bogoslovski fakultet. Popadija je u bolnici, a i ranije je imala problema sa zdravljem – rekla je utučena komšinica nastradalog sveštenika.

Pročitajte još

Ono što je šokiralo parohijane pokojnog Nemanje je da je na svom Fejsbuku samo dan prije tragedije objavio članak pod naslovom: “Šta se dešava poslije smrti?”

– Kao da je naslutio tragediju ovim statusom. Tuga – rekla je komšinica Veličkovićevih.

Nemanja je, da podsjetimo, bio za volanom jednog od automobila koji su učestvovali u stravičnom lančanom sudaru, poginuo je na licu mjesta, piše Kurir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije