Hronika

SVEŠTENIK OBLJUBIO MALOLJETNICU Nakon što mu se ispovijedila, počeo je PAKAO

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Zoran M. (59) uhapšen je zbog sumnje da je obljubio, a potom proganjao maloljetnicu iz Beograda.

SVEŠTENIK OBLJUBIO MALOLJETNICU Nakon što mu se ispovijedila, počeo je PAKAO
FOTO: FOTO: D. DANILOVIĆ/RAS SRBIJA

Kako saznajemo, maloljetnica je nakon obljube ostala trudna, a uhapšeni sveštenik ju je proganjao i prijetio joj gotovo tri godine, saznaje Blic.

Bludni sveštenik Zoran M., koji je službenik crkve u opštini Grocka u Beogradu, svoju žrtvu je primijetio kada je 2017. godine bila kod njega na ispovijedi. Nesrećna djevojčica tada je imala svega 15 godina, a on je, kako se sumnja od tada, pa sve do 2019. godine na sve načine pokušavao da zasnuje emotivnu i seksualnu vezu sa njom.

Zoran M. uhapšen je danas u Beogradu zbog krivičnih djela obljuba zloupotrebom položaja i proganjanje, saznaje Blic. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i sutra će biti spoveden na saslušanje kod tužioca.

Pročitajte još

Bludni sveštenik je krajem novembra 2017. godine prvi put pokušao da iskoristi emotivnu ranjivost djevojčice, koju je otkrio tokom njene ispovijedi u crkvi u kojoj je on bio svešteno lice i njen “duhovnik”. Nakon ispovedi sveštenik je na sve načine pokušavao da zasnuje emotivnu i seksualnu vezu za maloljetnicom.

Međutim, kako saznajemo, Zoran M. tada u svojoj namjeri nije uspio, pa je i tokom cijele naredne, 2018. godine, iskorišćavao djevočicinu emotivnu ranjivost i manipulisao njom. Sredinom prošle godine, tokom vršenja službe i obilaska parohije, sveštenik je došao do kuće u kojoj djevojčica živi. Nažalost, u tom trenutku maloljetnica je bila sama u domu i bludni sveštenik je iskoristio situaciju i inicirao seksualni odnos sa maloljetnicom koju je tada deflorisao.

Djevojčica ostala trudna, on je proganjao

Nakon toga, Zoran M. je sa djevojčicom ušao u emotivnu i seksualnu vezu, nakon čega je, kako saznajemo, maloljetnica ostala trudna.

Nakon što je djevojčica prekinula trudnoću, bludni sveštenik nije htio da joj da mira – od januara do septembra ove godine stalno ju je zvao telefonom i uznemiravao je! Kako saznajemo, on je na djevojčicu vršio pritisak što lično, što preko njenih poznanika. Ni tu se nije zaustavio, nego je maloljetnicu nastavio da proganja. Kako saznajemo, u martu 2020. godine na djevojčicu je nasrnuo fzički i nanio joj povrede!

Bludni sveštenik uhapšen je danas, određen mu je pritvor do 48 sati. Osumnjičeni će sutra, uz krivičnu prijavu, biti predat tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Protiv njega će biti podnijeta prijava Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu za proganjanje, saznaje Blic.