Hronika

Svi se brane sa slobode: Sud BiH produžio mjere zabrane optuženima u slučaju "Dženan Memić"

U Sudu BiH održano je ročište za produženje pritvora optuženima Zijadu Mutapu, Alisi Ramić Mutap, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muamer Ožegoviću koji se terete za skrivanje dokaza i zataškavanja ubistva Dženana Memića.

Svi se brane sa slobode: Sud BiH produžio mjere zabrane optuženima u slučaju "Dženan Memić"
FOTO: KLIX/YOUTUBE

Tužilac Dubravko Čampara korigirao je svoj prijedlog te je naglasio da je Apelaciono vijeće Suda BiH već odlučilo da se optuženima odrede mjere zabrane i da se Tužilaštvo BiH s tim slaže, piše Avaz.

Tužilac je kazao da predlaže da se Mutapu i Dupovcu odredi mjera napuštanja mjesta boravišna uz obavezno provjeravanje policije da li se pridržavaju mjera. Takođe, tužilaštvo je zatražilo da se odredi mjera zabrana međusobnog sastajanja između optuženih i kontakt bilo kakve vrste.

Odbrane su se složile sa Tužilaštvom BiH da se u ovoj fazi postupka ne određuje pritvor već mjere zabrane.

Ermin Gačanović advokat Hasana Dupovca kazao je da je njegov klijent doživio provokaciju ispred sudnice.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

– Sestre Hasana Dupovca pozdravile su se s njim uobičajenim pozdravom “gdje si ljubavi” na šta im je Arijana Memić kazala “ide vam ljubav u zatvor. Ona je svjedok tužilaštva i molim kolege da obuzdaju svoje svjedoke – naveo je Gačanović.

Na ovo je reagirao tužilac Čampara koji je kazao da neće nikoga obuzda vati niti je taj termin prikladan.

– To su oštećeni i oni zaslužuju Da se sa osjećajima saslušaju ovdje jer je to ljudski – naveo je Čampara.

Ado Katica Nina Kisić zatražila je od sudije da ima na umu da Alisa Ramić Mutap ne smije napuštati Opštinu Stari Grad a da su obje bolnice u centru.

Na ovo je reagirao Čampara kazavši da je dosta medicinskih radnika na listi svjedoka te da ne može ići u Opštini Centar i te medicinske ustanove.

Prihvati notifikacije