Hronika

"SVI SMO POTRESENI" Aleksandar je preminuo BJEŽEĆI OD ČOVJEKA S NOŽEM, profesori o njemu imaju samo najljepše riječi

Iznenadna smrt Aleksandra Ć. (15) koji je umro u subotu u toku noći nakon što se onesvijestio na ulici, bježeći od prolaznika koji mu je pokazao nož, potresla je i rastužila učenike i nastavnike srednje elektrotehničke škole "Nikola Tesla" u Nišu koju je pohađao preminuli dječak.

"SVI SMO POTRESENI" Aleksandar je preminuo BJEŽEĆI OD ČOVJEKA S NOŽEM, profesori o njemu imaju samo najljepše riječi
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ/RAS SRBIJA

Velika je tuga u školi, svi smo potreseni i zatečeni. Bio je vrlo primjeran i miran učenik, zlatno dijete. On je sada upisao prvu godinu i od početka školske godine već je imao pohvale i dobre ocjene. Mi ne znamo da je imao bilo kakve zdravstvene probleme – kaže direktor srednje tehničke škole “Nikola Tesla” iz Niša Nebojša Sokolović.

Kako je Blic pisao, do incidenta je došlo u subotu oko 1.30 časova u Ulici Hajduk Veljkovoj kojom se Aleksandar sa drugom Đ. K. (15) i drugaricom E. S.( 15) vraćao iz parka Čair. Šalili su se idući kući a u jednom trenutku Aleksandar je prema riječima Đ. K., u šali opsovao banderu.

Pročitajte još

Ali prolaznik star oko 18 godina koji je prolazio ulicom, smatrao je da ga je isprvociran pa je izvadio iz džepa neki predmet, za koji je Aleksandar rekao da je nož. Tinejdžeri su se dali u trk, a Aleksandar se posle stotinak metara srušio na uglu ulica Koste Stamenkovića i Janka Veselinovića, odakle je transportovan u KC Niš gdje je preminuo uprkos mjerama reanimacije.

Prema prvim nalazima istrage, nije bilo nikakvog fizičkog kontakta između prolaznika i tinejdžera, niti ima dokaza da ih je prolaznik jurio. Osim ogrebotine na bradi od pada, preminuli ječak nije imao drugih povreda.

Sumnja se da je mladiću otkazalo srce a da li je do toga došlo zbog straha, fizičkog napora ili neke skrivene srčane mane, utvrdiće se obdukcijom koju je naložilo Više javno tužilaštvo u Nišu. U VJT danas nisu mogli da saopšte nove detalje vezano za smrt maloljetnika.

Preminuli dječak biće sahranjen u danas na Novom groblju u Nišu u 14 časova a opelo će se obaviti u 13.30 časova u crkvi Časnog krsta, piše Blic.