Hronika

"Svi upućeni na lokaciju" Pronađen džip u kojem su bili nestali mladići

U rijeci Bregavi na lokalitetu Pitića brijeg nedaleko od ulaza u Stolac iz smjera Berkovića, pronađeno je vozilo Jeep Compas.

"Svi upućeni na lokaciju" Pronađen džip u kojem su bili nestali mladići
FOTO: D. MILENKOVIĆ/RAS SRBIJA
Ilustracija

Riječ je o automobilu kojim su se tokom noći s nedjelje na ponedjeljak iz Stoca prema Vidovom Polju udaljila dvojica mladića, M.V. (20) i F.S., čije godište je, za sada, nepoznato.

Mladićima se nakon odlaska džipom izgubio svaki trag i u toku je velika potraga za njima.

Pročitajte još

Ova informacija potvrđena je Avazu iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na lice mjesta su upućeni pripadnici Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar.

Kako je rekao Zoran Vlaho, predsjednik ISS-a, dobili su poziv od pripadnika PS Stolac, nakon čega su formirali ronilački tim, dok će im podršku na terenu pružati kolege iz GSS-a Čapljina.

Takođe, na lice mjesta se zaputio i dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Podsjetimo, stolačkoj policiji je R.V. (47) u 00:45 prijavila da je njen sin, M.V. bio u jednom kafiću u Stocu sa F.S. te da nije došao kući , kao i da je nedostupan na telefon.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su objavili da je sat nakon ponoći u policiju došao otac od F.S, zajedno, sa S.P, koji je policijskim službenicima dao informacije o tome kako je on dao svoje vozilo M.V. i F.S. da odu u Vidovo polje, nakon čega im se gubi svaki trag.

Odmah nakon toga tokom noći policijske patrole su obišle grad i šire područje, ali nisu uspjeli pronaći nikakve tragove sve do jutros

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije