Svijet

Svih 11 optuženih u pritvoru: U stravičnom terorističkom činu u Krokus siti holu živote izgubile 144 osobe, ranjena 551

U istrazi o terorističkom napadu u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u blizini Moskve 22. marta identifikovano je 11 optuženih da su učestvovali u napadu i oni se svi nalaze u pritvoru, saopštio je danas ruski Istražni komitet.

teroristički napad u rusiji
FOTO: VLADIMIR ALEKSANDROV/ANADOLIJA

Istražni komitet je naveo na Telegramu da je došao do značajnih podataka o okolnostima pripreme terorista za napad, što, kako ističe, može ukazivati na njihovu povezanost sa ukrajinskim specijalnim službama.

Nastavlja se ispitivanje povrijeđenih i svjedoka napada, utvrđuju se identiteti poginulih u terorističkom napadu. Sprovode se istražne radnje u cilju identifikacije i hapšenja drugih učesnika u zločinu – izvršilaca, saučesnika i organizatora – ističe se u saopštenju, prenijela je agencija Interfaks.

Pročitajte još

U terorističkom napadu na Krokus siti hol 22. marta, prema posljednjim podacima, poginule su 144 osobe, a povrijeđena je 551 osoba.

Istražni komitet istražuje krivični slučaj terorističkog napada.

Prema navodima istražitelja, uhapšena su četiri izvršioca napada, kao i osobe koje su, prema navodima Istražnog komiteta, pomagale u pripremi napada: obezbijedile počiniocima smještaj, vozila i prenos novca.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu