Kultura

"Svijet zaslužuje da zna činjenice" Tragedija podmornice "Titan" biće pretvorena u film (FOTO)

Priča o podmornici "Titan", čija je posada doživjela tragičan kraj prilikom istraživanja olupine slavnog broda "Titanik", biće pretvorena u film.

Podmornica Titan u okeanu
FOTO: WALL STREET JOURNAL/YOUTUBE/SCREENSHOT

Kao što je poznato, pet osoba se 18. juna ove godine ukrcalo u podmornicu kojom su krenuli u ekspediciju s ciljem posmatranja olupine “Titanika”, koji je potonuo 1912. godine. Međutim, na velikoj dubini je došlo do implozije koja je uništila podmornicu i ubila posadu. I dok su precizni uzroci nesreće još uvijek predmet debate, stigla je vijest da će o ovoj tragediji biti snimljen film pod nazivom “Salvaged”.

Četiri muškarca
FOTO: OCEANGATE/FACEBOOK/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Produkciju će raditi kompanija “MindRiot Entertainment”, a u projektu će učestvovati i filmski producent Brajan Dobins.

Film “Salvaged” će istražiti tragediju “Titana” i njene posljedice.

Džonatan Kejsi, koji će pisati scenario zajedno s Džastinom MekGregorom, rekao je da će film ići dalje od nesrećnog događaja. Ispitaće se i uloga medija i stručnjaka u oblikovanju percepcije javnosti.

Pročitajte još

Kejsi je istakao da je istina najvažnija, te da svijet zaslužuje da zna činjenice. On je kritikovao medije zbog tendencije da prerano osudi pojedince bez odgovarajućeg postupka.

– Tragedija “Titana” je još jedan primjer dezinformisanog i brzog sistema, u ovom slučaju non-stop, 24-7 medijskog ciklusa koji osuđuje i uništava živote tolikog broja ljudi bez ikakvog odgovarajućeg postupka – kazao je Kejsi, prenosi Klix.

Špekulisalo se da će u projektu učestvovati i slavni režiser Džejms Kameron, no on je odbacio takvu mogućnost.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije