Hronika

SVJEDOK U PREDMETU ''VOLAN'' Paljanin uhapšen u Zvorniku biće ispitan i zbog ubistva dvojice sarajevskih policajaca

Pripadnici Granične policije iz Zvornika uhapsili su juče Vladimira Stevanovića (33) s Pala, za kojim su sarajevski policajci raspisali potragu zbog sumnje da je ukrao vozilo. Njega je tražila i policija s Pala zbog ugrožavanja bezbjednosti.

SVJEDOK U PREDMETU ''VOLAN'' Paljanin uhapšen u Zvorniku biće ispitan i zbog ubistva dvojice sarajevskih policajaca
FOTO: I.Š./KLIX.BA

Stevanović je jedan od svjedoka u predmetu “Volan”, u okviru kojeg je 27 automafijaša optuženo za krađu stotina automobila vrijednih više miliona KM, piše Avaz.ba.

Prema nepotvrđenim informacijama, Stevanovića su raskrinkali pripadnici MUP Srbije, koji su ga preuzeli na graničnom prijelazu Karakaj Mali Zvornik, jer je ustanovljeno da ima krivotvorenu vozačku dozvolu BiH. Nakon toga je predat Graničnoj policiji BiH.

Kako  je potvrđeno, on će tokom dana biti saslušan u MUP Kantona Sarajevo jer postoje indicije da bi mogao imati informacije o počiniocima ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Nakon što ga saslušaju sarajevski policajci, on će biti predat policiji na Palama.

Njegovo ime dovodilo se u vezu i sa akcijama kodnih naziva “Kum”, “Trebević” i “Kamen”, takođe usmjerenih na suzbijanje automafije.

Inače, Stevanovićev bijeg je uslijedio nakon što mu je prošle godine na Palama zapaljen Audi A6. Prije bijega obratio se i medijima te je poručio da neće svjedočiti u predmetu “Volan”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu