Politika

SVJESNI DEBAKLA Ovo se desilo prije nego što je KOSOVO POVUKLO ZAHTJEV za članstvo u Interpolu

Samo sat vremena prije nego što je i zvanično trebalo da počne Generlna skupština Interpola u Santijagu, delegacija Kosova odlučila je da povuče zahtjev za članstvo. Do odluke da povuče zahtjev, kosovska delegacija na čelu sa Ramušem Haradinajem došlo je nakon prebrojavanja glasova delegata kada je debakl bio potpuno izvjestan.

SVJESNI DEBAKLA Ovo se desilo prije nego što je KOSOVO POVUKLO ZAHTJEV za članstvo u Interpolu
FOTO: PROMO

Prebrojavali su glasove delegata koji bi bili na njihovoj strani i shvatili su da će dozivjeti debakl ukoliko dođe do izjašnjavanja članica Interpola – kažu za Blic diplomatsku izvori.

Početak Skupštine Interpola inače je zakazan je za 16 sati, a na njemu se neće naći zahtjev za aplikaju Kosova. Ovo je ukupno peti promašaj Prištine kada je riječ o pokušajima da se priključe Interpolu, od kojih su jednom odustali i od podnošenja zahtjeva.

Foto: Promo
Foto: Promo

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da je aplikacija Kosova povučena neposredno pred početak Generalne skupštine Interpola u Santjagu.

Stefanović, koji se nalazi u Čileu na Generalnoj skupštini Interpola, na svom Tviter nalogu napisao je da je “zahvaljujući ogromnom radu delegacije Srbije aplikacija takozvanog Kosova povučena neposredno pred početak generalne skupštine Interpola”.

Prihvati notifikacije