Politika

Tači napustio Tužilaštvo BEZ KOMENTARA: Završen DRUGI DAN ISPITIVANJA, sutra nastavak

U Specijalnom tužilaštvu u Hagu predsjednik Kosova Hašim Tači završio je današnje davanje izjave a saslušanje će, kako je javila Koha, biti nastavljeno i sutra. Tači je napustio Specijalizovane komore u Hagu bez davanja bilo kakve izjave.

Tači napustio Tužilaštvo BEZ KOMENTARA: Završen DRUGI DAN ISPITIVANJA, sutra nastavak
Foto: N1/screenshot

Koha javlja da će saslušanje Tačija biti nastavljeno sutra u 13 časova, a za razliku od juče kada je govorio prije nego što je ušao i poslije napuštanja suda danas to nije učinio.

Jasno je da razgovori i saslušanje takođe imaju sadržaj o kome trenutno ne znamo puno, to još nije sudski postupak, to je interni postupak tužilaštva, stoga ne treba da ima akreditovanog branioca, ali može da ima pravnog savjetnika, prenosi Koha.

Predsjednik Kosova od ponedjeljka je u Hagu na saslušanju povodom optužnice protiv njega i Kadrija Veseljija zbog ratnih zločina počinjenih na Kosovu.

Tači je po dolasku u Hag rekao da je tamo zbog onoga što je sanjao i za šta se borio.

Borio sam se za nezavisno, slobodno Kosovo zasnovano na jednakim pravima, multietničkom društvu i vladavini zakona. Spreman sam da se suočim sa novim izazovom i trijumfujem za svog sina, porodicu, narod i svoju državu – poručio je Tači prvog dana boravka u Hagu.

On je tada poručio i da niko ne može prekrajati istoriju, da je ovo cijena za slobodu i da vjeruje u mir, istinu i pravdu.